Οι παπανδρεϊκοί στηρίζουν Παπουτσή


Πίσω από την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή φαίνεται ότι θα στοιχηθεί η πολιτικά ορφανή αλλά εσωκομματικά πανίσχυρη παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, στη μάχη της διαδοχής, απέναντι στο δίδυμο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνομιλεί με άνεση με μια σειρά από κορυφαία αλλά και μεσαία στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνος που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή γύρω του όσους αντιτίθενται στις πολιτικές του Μνημονίου.

Στελέχη και ψηφοφόρους, που προσανατολίζονταν είτε στη λύση της αποχής από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είτε στη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.
Ο Χρήστος Παπουτσής προσδοκά ακόμη ότι πίσω από την προεδρική υποψηφιότητά του θα στοιχηθούν βουλευτές και στελέχη του λεγόμενου κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, που διεγράφησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επειδή ψήφισαν κατά του Μνημονίου ΙΙ, στην πρόσφατη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
Το κεντρικό πολιτικό επιχείρημα με το οποίο θα επιδιώξει να φράξει το δρόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα είναι η διακριτή διαφοροποίησή του από τις πολιτικές του Μνημονίου, ώστε να δείξει και τη διαφορά του από τον σημερινό Υπουργό Οικονομικών.
Ένα Μνημόνιο το οποίο εξελίχτηκε σε πολιτική γάγγραινα για το ΠΑΣΟΚ, αποξενώνοντάς το πλήρως από κοινωνικά στρώματα που το στήριζαν επί σειρά πολλών ετών, δίνοντάς του το προβάδισμα στην πολιτική ηγεμονία, σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια