Η Ελλάδα 2.0 στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ


Αν και ζούμε στη χώρα που πρυτάνεις και καθηγητές Πανεπιστημίων κρύβονται πίσω από άγνοια χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για να συντηρήσουν ένα στρεβλό κατεστημένο και την ίδια στιγμή ζητούν επιπλέον κονδύλια για Έρευνα & Τεχνολογία, είναι περίτρανα προφανές ότι η επένδυση αυτή αποτελεί τη βασική συνιστώσα για την ανάπτυξη της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού, αλλά και της ‘οικονομίας της γνώσης’.

Όταν μάλιστα οι πολίτες της χώρας, αγνοώντας τα συντεχνιακά και συνδικαλιστικά ιερατεία που επιμένουν να κρατούν την πρόοδο δέσμια πολιτικών η άλλων συμφερόντων, αγκαλιάζουν την τεχνολογία και συνδέονται σε κάθε μορφής δίκτυο γνώσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας, στηρίζοντας μια τεράστια νέα οικονομία, η ανάγκη εξορθολογισμού του χώρου γίνεται επιτακτική.   

Η Έρευνα τόσο στις Θετικές όσο και στις Κλασικές επιστήμες, είτε πρόκειται για Βασική είτε για Εφαρμοσμένη Έρευνα, είτε πραγματοποιείται στον Ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο τομέα, πρέπει να έχει ως στόχο και μέτρο αποτίμησης την Αριστεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό ή ακόμα και παγκόσμιο επίπεδο. Οι αρχές της ελάσσονος προσπάθειας, του κομματισμού, της συναλλαγής και της δημοκρατίας των μειοψηφιών πρέπει επιτέλους να μπουν στην άκρη. Μια κοινωνία αξιοκρατίας είναι αποτέλεσμα μακρόπνοων πολιτικών που ενσωματώνουν τους πολίτες στα οφέλη και πολλαπλασιάζουν την δυναμική της συλλογικότητας τους.

Στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ το Σαββατοκύριακο 1&2 Δεκεμβρίου στο ΔΑΪΣ θα ανοίξει η συζήτηση για την ‘οικονομίας της γνώσης’ που οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου, και που ωθεί την Ελλάδα στην 2.0 αναβάθμιση της.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια