Νίκος Ι. Νικολόπουλος: ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΕΣΤΩ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Να μπει τέλος στην υφεσιακή περίοδο που έφερε την  αποανάπτυξη και αποβιομηχάνιση και που στοιβάζει καθημερινά χιλιάδες  Έλληνες, στην ατέλειωτη ουρά των ανέργων ζητάμε την σημερινή παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος στη Βουλή των Ελλήνων κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει; Το ελληνικό κράτος οφείλει να δημιουργήσει κατάλληλα πλαίσια μιας επιχειρηματικότητας, που αφενός να προσελκύει νέους επενδυτές και εργοδότες αλλά ταυτόχρονα και να μειώνει τα ποσοστά ανεργίας, που πλέον έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.
Ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προτείνει «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ» για τις νέες επιχειρήσεις υπογραμμίζοντας:
Ένα από τα πολλά μέτρα, που μπορούν να παρθούν, αφορά  στο καθεστώς φορολόγησης νέων επιχειρήσεων. Σε άλλα κράτη δοκιμάστηκε με επιτυχία, η πολιτική πολύ χαμηλής ή μηδενικής φορολόγησης νέων επιχειρήσεων, που συμβάλλουν καταλυτικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη μείωση της εγχώριας ανεργίας.

Ο Χριστιανοδημοκράτης  Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος στη συνέχεια προσγειώνει τους αρμόδιους  Υπουργούς από τις αιθεροβάμονες  προσδοκίες, που δημιούργησε με το χθεσινό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός  στην σκληρή πραγματικότητα λέγοντας:
Στη σελίδα 9 του Μεσοπρόθεσμου  και στο κεφάλαιο των «γενικών κινδύνων», περιλαμβάνεται η πιθανότητα να χειροτερεύσει το μακροοικονομικό  σενάριο, με βάση το οποίο συντάχθηκε το πρόγραμμα.

Πολύ απλά, αναγνωρίζεται  ο κίνδυνος, η ύφεση που θα προκαλέσουν  τα μέτρα, να είναι διπλάσια, από  αυτήν που υπολογίζεται.
Και όλα αυτά συμβαίνουν:
Την ώρα που αυξάνονται οι άστεγοι.
Την ώρα που ολοένα και περισσότερα καταστήματα  κλείνουν .
Την ώρα που οι Έλληνες φτωχοποιούνται και ολοένα και μεγαλύτερο  κομμάτι  του λαού μας σπρώχνεται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο”.
Και παραθέτει ο πρώην  Υφυπουργός Εργασίας την συγκεκριμένη πρόταση προς τους αρμόδιους Υπουργούς:
«Επειδή πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχει σημασία μόνο να αναζητούμε την πρόσκαιρη επιβίωση, ούτε να περιμένουμε την σωτηρία μας μόνο από τη δόση.




Επειδή μεγαλύτερη σημασία  έχει να ψάχνουμε τις ιδέες, που θα μας φέρουν νέο πλούτο, τους  τρόπους  με τους οποίους θα στήσουμε ένα  καλύτερο κράτος και μια πιο δίκαιη χώρα, στην οποία θα στηρίζονται οι σωστοί και δραστήριοι επιχειρηματίες, μαζί με τους πραγματικά εργαζόμενους  και όχι τους… “αεριτζήδες”.
Σας προτείνω -και ζητώ την δέσμευσή σας- να εξετάζετε την  θέσπιση ειδικών φορολογικών κινήτρων, για όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν προσωπικό από τους ατελείωτους καταλόγους του ΟΑΕΔ, με ισχυρά κίνητρα μιας ήπιας φορολόγησης, ώστε να μπουν μπροστά στη δύσκολη προσπάθεια της επανεκκίνησης της οικονομίας.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ  ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΜΜΕ
Εξ άλλου επίσης σήμερα,  μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, άνοιξε το καυτό ζήτημα των «ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ».
Ο τ. Υφυπουργός απευθυνόμενος  στον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη και τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, υπενθυμίζει την εξαγγελθείσα απόφαση περί κατάργησης αυτών  και υπαινικτικά δηλώνει:
Έτσι σίγουρα αφού δεν θα υπάρχει «ΒΑΖΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ» και συνεχίζει:
Όπως ήταν λογικό λοιπόν, χαιρετίσαμε τότε όλοι και όλα τα κόμματα,  αυτήν την καθαρή πολιτική απόφαση αφού  «έβαζε τέλος στην αδιαφανή και αμφιλεγόμενη τακτική της διάθεσης μυστικών κονδυλίων εκατομμυρίων και τελείωνε οριστικά μια αδιαφανή πρακτική της ελληνικής πολιτικής ιστορίας» !!!!.
Είναι ανάγκη να σας θυμίσω ότι τον Αύγουστο του 2011 ο Η. Μόσιαλος, που εσχάτως προβάλλεται ως όψιμος υποψήφιος αναμορφωτής της χώρας, τότε Υπουργός και εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού (ήδη καθηγητή του Χάρβαρντ) Γ. Α. Παπανδρέου, εξήγγειλε άμεση νομοθετική πρωτοβουλίαέως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011, για την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων του Κωδικού 0896 των Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Επικρατείας, η οποία βασίζεται στο διάταγμα 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της δικτατορίας.
Δυστυχώς όμως το θαύμα και η εξαγγελία του Η. Μόσιαλου, που άνοιγε το νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας, κράτησε όσο απαίτησε η διαπλεκόμενη δημοσιότητα που τον αποθέωνε, αφού αμέσως ακολούθησε ένας καταιγισμός κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και επικοινωνιακού θορύβου αρκετών ημερών, από γνωστά συγκροτήματα της μιντιακής διαπλοκής των κρατικών εργολάβων, που εκθείαζαν τον Υπουργό του ΓΑΠ.
Ο συντονιστής του  νέου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, επαναφέρει τις δεσμεύσεις του κ. Α. Σαμαρά στο ΖΑΠΠΕΙΟ, για την κατάργηση των κωδικών της σπατάλης, της ύποπτης συναλλαγής και πολιτικής διαπλοκής και ζητά από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους «παρά αυτώ» Υπουργούς, να ενημερώσουν τον Ελληνικό χειμαζόμενο λαό, εάν έχουν σκοπό εκείνοι να καταργήσουν το διάταγμα 744/1970, που αφορά τα μυστικά  κονδύλια των Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τέλος να πληροφορήσουν τους φτωχοποιημένους Έλληνες ποιο ποσόν έχουν εγγράψει στον κωδικό 0896, πόσα ξόδεψαν τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς επίσης απαιτεί να δώσουν τις αρμόζουσες εξηγήσεις στο μέγα δημοκρατικό και πολιτικό ζήτημα που εξ αντικειμένου τίθεται.
Γιατί δεν καταργείται  το χουντικό διάταγμα 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970); Πιστεύετε ότι συντρέχουν οι λόγοι που είχε επικαλεσθεί η στρατιωτική Δικτατορία το 1970, όταν θέσπιζε το συγκεκριμένο διάταγμα και με το οποίο όριζε αυτόν τον αδιαφανή τρόπο διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ, σε πρόσωπα και ΜΜΕ, που ποτέ κανείς μας δεν έμαθε και δεν γνωρίζει;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια