Δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Μαρίνου Ουζουνίδη για το κλείσιμο των Υπηρεσιών στον Βόρειο Έβρο


«Είναι γνωστές οι προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το κλείσιμο  Δημόσιων Υπηρεσιών και Υποκαταστημάτων Ασφαλιστικών Ταμείων στα πλαίσια του «εξορθολογισμού» της λειτουργίας του Δημόσιου τομέα, αλλά και την καλύτερη «διαχείριση των ανθρώπινων πόρων», για να χρησιμοποιήσω και την καινούρια «ορολογία» που προωθούν τα στελέχη της κυβέρνησης ώστε να ωραιοποιήσουν αυτό που δεν αποτελεί τίποτα άλλο, από την αποψίλωση των υπηρεσιών και το μαρασμό των τοπικών κοινωνιών. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της ανελέητης  τακτικής προωθείται και το κλείσιμο των Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.  Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι  οι αρμόδιοι Υπουργοί απαξιούν να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμα και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα σχέδια τους. Οι πολίτες και οι αρχές του Βόρειου Έβρου, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι ενήμεροι τουλάχιστον ένα χρόνο πριν για τέτοιου είδους ενέργειες που αφορούν τον τόπο, την εργασία, τη σύνταξη και τελικά την ίδια τους τη ζωή. Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια άμεση και βίαιη υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και δη τον πολίτη του Βόρειου Έβρου, μιας περιοχής ακριτικής με δύσκολη πρόσβαση σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Είναι επίσης ενδεικτικό της απαξίωσης του Έβρου από τους ιθύνοντες, η «αδυναμία» του Διοικητή του Ι.Κ.Α,  κ. Ρ. Σπυρόπουλου, διορισμένου από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  και της τρικομματικής κυβέρνησης κ. Σπυρόπουλου, να δεχτεί στα Γραφεία του Ταμείου, την αντιπροσωπεία των Εβριτών συμπολιτών μας, μεταξύ άλλων και Δημάρχου του Β. Έβρου. Ο κ. Σπυρόπουλος καλά θα έκανε να επισκεφτεί το νομό μας, να δει και τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά κυρίως να διαπιστώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του, καθώς και το έργο που επιτελούν σε αυτόν οι δημόσιες υπηρεσίες. Τονίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης τουλάχιστον ενός Υποκαταστήματος στο Βόρειο Έβρο, το οποίο να μπορεί να εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή και ένα μεγάλο αριθμό πολιτών.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το θέμα των Δημόσιων Υπηρεσιών που υποβαθμίζονται στον Βόρειο Έβρο. Σε παρόμοιες «περικοπές» προχωρούν και οι Τράπεζες. Πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταργηθεί το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τρίγωνο, αλλά και ότι δε λειτουργεί το  ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στον Πεντάλοφο.  Μια τέτοια προοπτική στερεί από τους πολίτες, στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας, την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα,  που αποτελεί τελικά την πρόσβαση τους στο μισθό ή τη σύνταξη τους. Οι πολίτες θα αναγκάζονται έτσι να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα ώστε να πληρώνονται κάθε μήνα, αφού η καταβολή της σύνταξης γίνεται πλέον  μόνο μέσω τραπεζών. Δεν αποτελεί άραγε χρέος της Κυβέρνησης να φροντίσει για αυτούς τους πολίτες; Δεν είναι χρέος της να υποχρεώσει τις τράπεζες, που τόσο απλόχερα έχει «αναχρηματοδοτήσει» πολλάκις, να επιδεικνύουν κοινωνική πολιτική; Δεν είναι και οι πολίτες του Βόρειου Έβρου μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες εκείνοι που επωμίζονται αυτό το βάρος της αναχρηματοδότησης των τραπεζών, πληρώνοντας από το υστέρημα τους την ασύδοτη και ανεύθυνη πολιτική τους, τους «χρυσούς» μισθούς, τα δάνεια των κομμάτων και τόσα άλλα που όλοι μας ξέρουμε;
Είναι καιρός αυτό το κράτος, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να αντιμετωπίζει τους πολίτες του ισότιμα. Είναι καιρός να δείξει έμπρακτα ότι οι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπως ο Έβρος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας, ουσιώδες για την ίδια της την επιβίωση. Οι πολίτες των περιοχών αυτών, και ιδιαίτερα οι συμπολίτες μου στον Έβρο, υπήρξαν κάτι περισσότερο από συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις προς το κράτος. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη, την απαξίωση και την υποβάθμιση καθημερινά, αλλά παρόλα αυτά δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Καλώ το κράτος με τη σειρά του να μην τους εγκαταλείψει.
Θέλω οι συμπολίτες μου να ξέρουν ότι ο Βουλευτής τους,  Μαρίνος Ουζουνίδης, τιμώντας την ψήφο του εβρίτικου λαού,  θα είναι δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση τους. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω σε οποιαδήποτε ενέργεια τους που αποσκοπεί στο να σταματήσει κάθε άδικη, άνιση και καταστροφική απόφαση που νεκρώνει τον Έβρο και υποβαθμίζει τη ζωή τους. Είμαι στη διάθεση σας ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία, φορέα ή πρόσωπο θα συνεισφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση. Και φυσικά είμαι εδώ για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σας απασχολεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια