Η ανταρσία των 24 της ΝΔ

“ Τρόμος στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντάρτικο 24 βουλευτών της ΝΔ απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ”
Με «αντάρτικο» και κατάθεση ερώτησης στη Βουλή απάντησαν 24 βουλευτές της ΝΔ στα σχέδια της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος φορολογεί χωρίς διακρίσεις ακίνητα, αγροτεμάχια, στάνες και αποθηκευτικούς χώρους.

Στην Κ.Ο της ΝΔ επικρατεί γενικότερος αναβρασμός και η κατάθεση αυτής της ερώτησης, έρχεται λίγο μετά την κατάθεση 55 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τίθεται υπό αμφισβήτηση ακόμα και από τους ίδιους τους βουλευτές της.

Πιο συγκεκριμένα, οι 24 βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για υπερβολική φορολόγηση των αγροτών γεγονός που αφενός θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και αφετέρου αμφισβητείται το κατά πόσο οι αγρότες θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν.

«Ο φόρος προσαυξάνεται ανάλογα με τη θέση του αγροτεμαχίου, τη χρήση του, την απόσταση του από τη θάλασσα, αλλά και από τη θέση του σε σχέση με τις οδούς.Εάν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο, ο βασικός συντελεστής πολλαπλασιάζεται με το 5. Ακόμη, ο συντελεστής μειώνεται σταδιακά για εκτάσεις από 130 στρέμματα και πάνω», τονίζουν οι βουλευτές χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους για να προσθέσουν ότι «Με δεδομένο ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνση τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική».

Τέλος, οι αντιδρώντες βουλευτές ρωτούν ευθέως τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες και ακόμη τι σκέφτεται να κάνει σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες, από τις οποίες οι κάτοχοί τους δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος ή έσοδο.

Δείτε την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ προς το υπουργείο Οικονομικών εδώ


Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δε θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι εντός των αγροτεμαχίων. Επισημαίνεται ότι οι 24 βουλευτές δήλωσαν ότι με δική τους πρωτοβουλία θα συναντηθούν εντός της ημέρας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Να υπενθυμιστεί ότι οι αντιδράσεις σημειώθηκαν μετά την ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Γιάννη Στουρνάρα, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δημεύεται η περιουσία του ελληνικού λαού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια