Spiegel: «Υφεση, φτώχεια και ανεργία τσακίζουν την Ελλάδα»

“ Για τα αποτελέσματα της καταστροφικής ύφεσης στην ελληνική οικονομία στον κοινωνικό ιστό κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση Spiegel Online. Το γνωστό γερμανικό περιοδικό, σε μια έρευνά του για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα των Μνημονίων, μιλά με έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία από την Κρήτη. ”
Για τα αποτελέσματα της καταστροφικής ύφεσης στην ελληνική οικονομία στον κοινωνικό ιστό κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση Spiegel Online. Το γνωστό γερμανικό περιοδικό, σε μια έρευνά του για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα των Μνημονίων, μιλά με έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία από την Κρήτη.

Ο επιχειρηματίας, Γιώργος Κουτσογιάννης, ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα σε μια από τις πιο γνωστές εμπορικές οδούς του Ηρακλείου της Κρήτης, τονίζει χαρακτηριστικά ότι«Άδεια μαγαζιά και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή δεν είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό», για να προσθέσει ότι «Το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε το 2010. Τότε ο τζίρος μειώθηκε κατά 90%. Σε ένα καλό μήνα το μαγαζί αποφέρει 500 ευρώ, ενώ έχει πάγια μηνιαία έξοδα 1300 ευρώ. Δεν έχω τη δυνατότητα πια να πληρώνω τις εισφορές στο ασφαλιστικό μου ταμείο και δεν τις πληρώνω», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία

Σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού περιοδικού, το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά κατά 30% και ο αριθμός των φτωχών μέσα σε δύο χρόνια, από το 2009 έως το 2011, αυξήθηκε κατά 200,000 αγγίζοντας τα 2,3 εκατομμύρια, σε ένα πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων, τονίζοντας ότι το ένα τρίτο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι.


Στην ίδια έρευνα του Spiegel Online, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι αν κάποιος θέλει να κατανοήσει και να βρει τις ρίζες του πραγματικού προβλήματος, θα πρέπει να ανατρέξει στη δεκαετία του 1970. Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι το τέλος της επτάχρονης δικτατορίας και η αρχή της Μεταπολίτευσης είναι μια χρονική στιγμή – καμπή στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία, καθώς όπως υποστηρίζει, τότε άρχισαν να δημιουργούνται στην Ελλάδα οι νέες ελίτ, οι οποίες έμελλε να φέρουν την χώρα στη σημερινή της τραγική κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια