Η ΕΤΕ έχασε και τη σύμβαση συγχώνευσης της Τράπεζας Ανατολής;

Η Εθνική Τράπεζα πλέον, μετά από 80 χρόνια, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής. Η τεράστια καθυστέρηση οφείλεται, τόσο στο τεράστιο μέγεθος της εταιρείας και στη διαπλοκή της με την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, όσο και στις επίμονες διαβεβαιώσεις που έδινε, μεμονωμένα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής “μπήκε μέσα” πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τεράστιας σημασίας για να διευκρινιστεί αν η Εθνική Τράπεζα παραβίασε τη συμφωνία και το νόμο είναι η σύμβαση συγχώνευσης που υπέγραψαν οι δύο τράπεζες. Και δυστυχώς, παρά την απόσταση μας από θεωρίες συνωμοσίας, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, όσον αφορά το πρωτότυπο έγγραφο της σύμβασης εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα.

Η πρωτότυπη σύμβαση συγχώνευσης, υπογράφηκε σε πολλαπλά αντίγραφα από τους εντεταλμένους των δύο μερών και δόθηκε στις συμβαλλόμενες πλευρές, ενώ κρατήθηκαν υπογεγραμμένα αντίγραφα και από τους συμβολαιογράφους κκ Οικονομόπουλο και Ρούσσο. Παράλληλα, αποσπάσματα των πρακτικών των γενικών συνεδριάσεων που αποφάσισαν τη συγχώνευση, μαζί με την ίδια τη σύμβαση, δημοσιεύτηκαν στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών με αριθμό 301 της 31ης Δεκεμβρίου 1932.

Τι γίνεται όμως όταν η δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμβαση συγχώνευσης, η οποία έχει ξεκάθαρα λάθη, έχει αρχίσει να “αποσύρεται” από παντού και η πρωτότυπη σύμβαση έχει εξαφανιστεί; .....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://banquedorient.org/web/?p=3547

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια