Η "Κοινωνική Συμφωνία" για τη νέα φορολογία ακινήτων

Από το Γραφείο Τύπου  της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη νέα φορολογία ακινήτων
Η επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα, ακόμη και αν δεν αποδίδουν εισόδημα, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροϊδιοκτήτες και γενικά τα μεσαία στρώματα που εχουν επωμισθεί όλο το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και εχουν γονατίσει από τους φόρους και τα χαράτσια.
Η νέα φοροκαταιγίδα  στα ακίνητα αστικά και αγροτικά, ηλεκτροδοτούμενα και μη, σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών θα οδηγήσει σε νέα  μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και διόγκωση της  υπερχρέωσης .
Αντί για ανάπτυξη θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία. Οι νέοι φόροι που καλούμαστε να πληρώσουμε, ως συνέπεια  της αδιέξοδης πολιτικής της βίαιης λιτότητας,  αντί να διατίθενται στην υγεία, την παιδεία και την πρόνοια θα διοχετευθούν για άλλη μια φορά στην αποπληρωμή συνεχώς διογκούμενων οφειλών προς δανειστές.
Για να μην οδηγηθούν  χιλιάδες οικογένειες  στην ανεργία, στην απόγνωση, στην υπερχρέωση και στην εκποίηση της περιουσίας τους, πρέπει τουλάχιστον να προστατευτεί το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και της κύριας επαγγελματικής στέγης, όχι μόνο για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος για την πρώτη κατοικία και τις μικρές ιδιοκτησίες.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να αποτελέσουν ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας του Ελληνικού Λαού από την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα από την οποία καθημερινά υποφέρει.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια