Νέος πετυχημένος Θεσμός για το στίβο της Θράκης η Ορφική Συνάντηση Αλεξ/πολης από τον ΜΓΣ Εθνικό.

Τεράστια επιτυχία είχε η 1η Ορφική συνάντηση στίβου, που διοργάνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός  την Κυριακή στο Φώτης Κοσμάς, με την συμμετοχή 10 σωματείων και 300 περίπου αθλητών και αθλητριών.
Τα αδελφοποιημένα σωματεία με τον ΜΓΣ, της ΕΚΑ Δωδώνης  Ιωαννίνων και ΑΣΤΕΡΙ της Ανδριανούπολης, καθώς και οι ομάδες του Λαγκαδά, Δοξάτου Δράμας, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Ρήσσου Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος, γέμισαν το στάδιο με παιδιά από 6 έως 16 ετών.
Οι γονείς στις κερκίδες απόλαυσαν το θέαμα  που προσέφεραν τα παιδιά τους, εκμεταλλευόμενοι για εκδρομή και την ηλιόλουστη μέρα.
Οι αγώνες ξεκίνησαν με την καθιερωμένη  παρέλαση υπό τον ήχο του ύμνου  του Εθνικού, τον όρκο του αθλητή αλλά και τις ανταλλαγές δώρων μεταξύ των σωματείων.
Ιδιαίτερη στιγμή η υποδοχή της Τουρκικής ομάδος με αθλητές και παράγοντες, γεγονός  αισιόδοξο για επέκταση διεθνών  αθλητικών συνεργασιών.

Οι μικροί αθλητές προσχολικής ηλικίας  του ΜΓΣ, άνοιξαν το αγωνιστικό μέρος, με αγώνα επίδειξης 20μ. Από κει και πέρα οι ταχύτητες, τα άλματα οι ρίψεις, οι δρόμοι αντοχής και οι σκυτάλες, κράτησαν έως το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των θεατών.
Πολλές οι καλές επιδόσεις και οι γερές  κόντρες, ειδικά στις κούρσες. Το ειδικό μετάλλιο των Ορφικών αγώνων απονεμήθηκε στους τρεις πρώτους νικητές των αγωνισμάτων , καθώς και το δίπλωμα των αγώνων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκε το δίπλωμα  της Ολυμπιακής Ακαδημίας που  πριν λίγες μέρες φιλοξενήθηκε από τον Εθνικό.
Όλα τα παιδιά πήραν και ένα μικρό πρωινό, με γάλα χορηγία της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑΣ και  κρουασάν χορηγία του μάρκετ Κεσούδη.
Μετά το τέλος  των αγώνων οι αθλητές και οι συνοδοί  τους απόλαυσαν τον μεσημεριανό  ήλιο στο Λούνα Παρκ Yuppi με ειδική προσφορά της διεύθυνσης για τα παιδιά και μικρό μπουφέ για όλους προσφορά των γονέων του Εθνικού.

Όλες οι αποστολές  αναχωρώντας υποσχέθηκαν να βρεθούν  του χρόνου στην 2η Ορφική συνάντηση  με περισσότερους αθλητές και  γονείς.
Ειδική αναφορά  πρέπει να γίνει στην παρουσία της ομάδας της ΕΚΑ Δωδώνης από το Σάββατο στην πόλη μας, όπου το βράδυ μαζί με τους παράγοντες του Εθνικού, παρακάθισαν όλοι μαζί σε δείπνο στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Το τμήμα  στίβου του ΜΓΣ Εθνικού ευχαριστεί όσους βοήθησαν εθελοντικά για την επιτυχία της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους κριτές στίβου του συνδέσμου Θράκης
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια