Γιατί αυτοκτόνησε η Πόντια πόρνη;

Tου Φώτη Σαραντόπουλου

Επειδή ανακάλυψε ότι οι άλλες πληρώνονταν, λέει το ανέκδοτο ...

Στην χώρα που βρέχει ανθρώπους, αφού κάθε τόσο πολλοί συμπολίτες μας πέφτουν από τα σύννεφα, πολλοί δείχνουν να έχουν εκπλαγεί από αυτά που δήλωσε ο Πάγκαλος.

Δεν θα σχολιάσω την αμετροέπεια του Πάγκαλου, η γλώσσα του έτρεχε πάντα (εκτός κι αν ξεχάσατε τις δηλώσεις για "τίγρεις με χάρτινα πόδια" που έκανε όταν ήταν ΥπΕξ). Ο Πάγκαλος πάντα ενεργούσε σαν απλός πολίτης σε καφενείο, είτε ήταν Υπουργός είτε στέλεχος της Αντιπολίτευσης.

Θα μείνω στα σχόλια που ακούω στην τηλεόραση. Την Ελενίτσα την Καλογεροπούλου, τον Βερύκιο και διάφορους άλλους σοφούς, που δηλώνουν με πειστικότητα ότι δεν είναι δυνατόν ο Πάγκαλος να έλεγε αλήθεια. Δεν έχουμε τέτοιο εξοπλισμό λέει ο Βερύκιος. Δεν μας είχε συνηθίσει η ΕΥΠ να έχει τέτοιες δυνατότητες λέει η Ελενίτσα (δικαιολογημένα αφού κατ' αυτήν η ΕΥΠ θα έπρεπε να την έχει ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις της και να την έχει περιλάβει στους αποδέκτες των αναφορών της).

Αν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα μας δεν παρακολουθεί άλλους, λογικά ανήκει σε μία από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες:

1. Είναι αφελής, καλοπροαίρετα αφελής, νομίζει ότι ο κόσμος είναι όμορφος, ηθικός και αγγελικά πλασμένος και ότι οι κυβερνήσεις λειτουργούν όπως οι παιδικοί σταθμοί ...

2. Είναι αφελής προς το κακοπροαίρετος, αν θεωρεί ότι η χώρα μας είναι τόσο μπάχαλο, που οι υπηρεσίες της κοιμούνται ...

3. Είναι απλά ανόητος ή κάνει τον ανόητο.

Για την πρώτη κατηγορία, τους πληροφορώ καλοπροαίρετα ότι χρησιμοποιούμε πράκτορες και κατασκόπους από τον καιρό του Τρωικού Πολέμου. 

Ας σοβαρευτούμε αδέρφια. Και παρακολουθούμε όσο μπορούμε και καλά κάνουμε. Όπως είπε και ο Ομπάμα όταν ρωτήθηκε "ο Αμερικάνικος λαός θέλει να αισθάνεται ότι η Κυβέρνησή του είναι ενήμερη για όλα, πριν πάρει τις αποφάσεις της". To ίδιο θέλω κι εγώ να αισθάνομαι, όσον αφορά την δική μας κυβέρνηση, όποια κι αν είναι. Αν και, μεταξύ μας, ποτέ δεν πίστευα ότι απαιτούνται παρακολουθήσεις και κατασκοπείες και υποκλοπές για να αντιληφθεί κανείς τα (σε στρατηγικό επίπεδο) δεδομένα και αυτονόητα. Οι αναλυτές έκαναν πάντα καλύτερη δουλειά. Και ακόμη καλύτερη, οι ηγέτες που είχαν "guts" και ήξεραν να τα ακούνε.

Και μην περιμένετε ούτε κυβερνητικές διαψεύσεις (από την Ελληνική, τη Γερμανική ή την Αμερικάνικη Κυβέρνηση), τα κοινά μυστικά παύουν να είναι μυστικά αν τα παραδεχτουν όλοι ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια