30 χρόνια έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο!

Όταν ένα ντέρμπι γίνεται στη Λεωφόρο, στο μυαλό Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών, θέλοντας και μη, έρχεται το 1-4 του Κυπέλλου το 2001. Λίγοι θυμούνται το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Απ. Νικολαϊδης κι ακόμα πιο λίγοι την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα...
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στο Απόστολος Νικολαϊδης για πρώτη φορά μετά το 2007, όταν για την 1η αγωνιστική, η ομάδα του Πεσέιρο αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την ομάδα του Λεμονή.

Αυτό ήταν το 7ο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος στη λεωφόρο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον Ολυμπιακό. Στο διάστημα αυτό, οι πράσινοι μετρούν 2 νίκες (3-2 και 1-0) και 5 ισοπαλίες. Ισοπαλίες με πολλά παρατράγουδα, επεισόδια, ένταση και δηλώσεις που έμειναν στην ιστορία.

Κι αν το μυαλό των Ολυμπιακών πηγαίνει αυτόματα στο 1-4 όταν ακούν για Λεωφόρο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι έφυγαν από το συγκεκριμένο γήπεδο με τη νίκη (στο πρωτάθλημα), ήταν πριν από 30 χρόνια!

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαϊου του 1983 για την 29η αγωνιστική, η ομάδα του Γκόρσκι είχε επικρατήσει 0-1, χάρη σε γκολ του Εσταβίγιο στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από απόκρουση του Δαύκου σε σουτ του Αναστόπουλου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, παρότι από το 40 έπαιζε με παίκτη περισσότερο, λόγω αποβολής του Αλμπερτσεν.
Το πρωτάθλημα είχε σχεδόν κριθεί με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά από τους βασικούς διώκτες του, που ήταν τότε η Λάρισα και η ΑΕΚ. Ομως, ο μετέπειτα πρωταθλητής Ελλάδας για 4η συνεχόμενη φορά, Ολυμπιακός, ήθελε να σφραγίσει την υπεροχή του απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε καταταγεί 6ος στο τέλος της σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάκος): Δαύκος, Μαυρίδης (66' Δοντάς), Μπέριος (66' Γαλάκος), Ταράσης, Κόβης, Κυράστας, Παπαβασιλείου, Ρότσα, Αναστασιάδης, Τσου Λα Λινγκ, Δημόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκόρσκι): Σαργκάνης, Μίχος, Παπαδόπουλος, Περσίας, Εσταβίγιο (48' Αργυρούλης), Τόγιας, Αλμπερτσεν, Μητρόπουλος, Κοκολάκης, Αναστόπουλος, Λεμονής (61 Κριμιτζάς).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια