Τριετής φυλάκιση με αναστολή για τον πρώην εκδότη της Απογευματινής για χρέη στο Δημόσιο

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας, που απουσίαζε από το δικαστήριο, συνελήφθη τη Δευτέρα, αν και η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή την Τετάρτη. Κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Η εφημερίδα «Απογευματινή» σταμάτησε να εκδίδεται τον Οκτώβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της κ. Σαραντόπουλου, ο οποίος με προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πλέον, ειδήσεις όπως αυτές περνούν στα ψιλά και είναι και κάπως λογικό, μιας και ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Παρ' όλα αυτά, έχει μια αξία να δει κανείς την κατάντια εντύπων και οικογενειών που κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να τους χαλάσει τη βολή. Ποιος θα περίμενε για παράδειγμα στην περίοδο Καραμανλή ότι θα χρεοκοπούσε μια μέρα η Απογευματινή όταν τα εκατομμύρια της κρατικής διαφήμισης στήριζαν κάθε γαλάζιο έντυπο;

Πόσο μα πόσο ταιριάζει σε βασικούς και δευτερεύοντες πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης το «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια