Εκδήλωση για Κοινωνική Οικονομία στη Γλαύκη

Πρόσκληση
σε προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση 
για την Κοινωνική Οικονομία

Η Περιφερειακή Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη  διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στη Γλαύκη της Ξάνθης εκδήλωση με θέμα τη κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται Συνεταιριστικές Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, και αναδεικνύονται έτσι δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμεραΆλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι  συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.
Με παρεμβάσεις τους συμμετέχουν ο Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος, για θέματα κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιρισμών και η Δέσποινα Χρηστίδου, Συντονίστρια της Περιφερειακής Οργάνωσης ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΜΘ, σχετικά με το "πως το μέρος που ζω μου δίνει τρόπους να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά".
θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Κατερίνα Γεροστεργίου, Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Επιμορφωτικό Κέντρο Γλαύκης (έξοδος Γλαύκης προς Ξάνθη).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια