Ο Νίκος Ρηγόπουλος καταγγέλλει τις διαδικασίες στη ΝΟΔΕ Έβρου ως αντιδημοκρατικές

Δήλωση Νίκου Ρηγόπουλου για τις εκλογές Ν.Ο.Δ.Ε. 25/11/2013
Την περασμένη Κυριακή έγιναν εκλογές για τους θεματικούς αντιπροσώπους της Νομαρχιακής της Nέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά ανά θεματική ενότητα επαγγέλματος, με βάση τον νέο κανονισμό. Καταθέτοντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου στη θεματική της Παιδείας στο νομό, συμμετέχοντας για πολλά χρόνια σε διάφορα όργανα επιστημονικά και συνδικαλιστικά (Αιρετός σε υπηρεσιακά Συμβούλια, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Έβρου, Πρόεδρος το Τοπικού Παραρτήματος της Ε.Ε.Φυσικών κλπ) σε μια εποχή που υπάρχει πλήρης απαξία για συμμετοχή στα κοινά, έθεσα την υποψηφιότητά μου στον Τομέα της Παιδείας.


Στην διαδικασία αυτή υπήρχε συγκεκριμένος εκλογικός κατάλογος, ανά ομάδα επαγγέλματος και ιδιότητας. Στον τομέα της Παιδείας, ο κατάλογος αυτός αποτελείτο από καθηγητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, από τους συμμετέχοντες στις εκλογές του 2009 για εκλογή προέδρου του κόμματος.


Ενώ η διαδικασία εξελισσόταν κανονικά, προς το τέλος της διαδικασίας άρχισαν να καταφτάνουν ειδοποιημένοι από τον συνυποψήφιό μου κύριο Ευάγγελο Ρούφο, φροντιστή και με την ανοχή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου, φοιτητές σχολών της Αλεξανδρούπολης, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και πέραν κάθε δεοντολογίας και εσωκομματικής δημοκρατίας, αναπτύχθηκε καινούργιος κατάλογος, στον οποίο ενέγραφαν τους καινούργιους ψηφοφόρους.


Δήλωσα την αντίθεσή μου στον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και το παράνομο της διαδικασίας, αλλά παρ’ όλα ατά η διαδικασία συνεχίστηκε και ψήφισαν τελικά 48 φοιτητές που εγγράφοντο εκείνη την στιγμή, με προφορική διαβεβαίωση κάποιου από τους υπολοίπους παραβρισκόμενους, για την γνωριμία ή όχι με τον μη εγγεγραμμένο. Περιττό να αναφέρω ότι δεν είχα καμιά ανάμιξη στην παράνομη αυτή διαδικασία, οι φοιτητές, ερχόντουσαν από τις καφετέριες της πόλης, κάποιοι από αυτούς χωρίς κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους και ρωτούσαν επί τόπου ποιον ψηφίζουν, η πλειονότητα δε σημείωνε σταυρό προτίμησης ενώπιον της εφορευτικής χωρίς να μπει στο παραβάν. Με την παράτυπη αυτή διαδικασία τελικά ο κύριος Ρούφος αναδείχτηκε «νικητής» με 32 ψήφους διαφορά.


Σε επικοινωνία μου με την Γραμματεία οργανωτικού και τον κ.Καπουλέα, επιβεβαιώθηκε η παράτυπη συμμετοχή καινούργιων εγγραφέντων την ημέρα των εκλογών καταλόγου και το δίκαιο της ένστασής που κατέθεσα. Επειδή δεν θεωρώ ότι από εδώ και πέρα μπορώ να βοηθήσω στην επαναφορά της νομιμότητας, προβαίνω μόνο στην ενημέρωσή σας και στην επισήμανση ότι ένα κόμμα έχει προοπτική, όταν έχει υγιή βάση και διαδικασίες. Και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Έβρου είχε βάση απλούς τίμιους ανθρώπους του μόχθου, που όμως από παρόμοιες πρακτικές έχει απογοητευτεί.. Έχοντας επί σειρά ετών συσπειρώσει ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό μου, έμαθα να σέβομαι τον άνθρωπο που με τιμά με την ψήφο του, αλλά και τον τίμιο αγώνα κάθε υποψήφιου, ενώ πάντα ήμουν αντίθετος σε φαύλες και ανήθικες πρακτικές. Οι πρακτικές αυτές εμφανίζουν την Νέα Δημοκρατία με άσχημο πρόσωπο που δεν αξίζει στην ΙΣΤΟΡΙΑ της.


Σήμερα που όλοι νιώθουμε τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και την απειλή της γενικευμένης αποσταθεροποίησης, Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Ευχαριστώ όλους εσάς που με στηρίξατε αλλά αφήνω αυτήν την διαδικασία στην κρίση σας, στην κρίση όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων ανθρώπων.




Νίκος Ρηγόπουλος, Φυσικός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια