Wiener Zeitung: Ερχονται μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, καθώς και στην βαθιά κρίση στην αγορά ακινήτων. Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι εταίροι εκθειάζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξισορρόπηση των οικονομικών, το θέμα με τους πλειστηριασμούς γίνεται βρόγχος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στενάζουν υπό το βάρος τοξικών δανείων που αυξάνονται δραματικά. Η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός κύματος αναγκαστικών πλειστηριασμών ακινήτων, το οποίο μπορεί να είναι χειρότερο από εκείνο της Ισπανίας».

Υψηλό επίπεδο των επιτοκίων

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Wiener Zeitung, εξακολουθεί να είναι ότι στην Ελλάδα της κρίσης παραμένει υψηλό το επίπεδο των επιτοκίων για νέα δάνεια.

Οπως σημειώνει: ««Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα του χρέους και αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στην αυξανόμενη φορολογία ακινήτων. Το ελληνικό κράτος θέλει να αντλήσει του χρόνου 2,65 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επτά φορές περισσότερα σε σχέση με το διάστημα πριν ξεσπάσει η κρίση».

Το πρόβλημα διογκώνεται, αποκτώντας τον χαρακτήρα κοινωνικού ρήγματος, αν υπολογιστεί πως από τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολογία πλήττονται 250.000 ακίνητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια