Η κυβέρνηση μηδενίζει το κοντέρ της...

Ετος ορόσημο θα είναι το 2014 εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση υπό το βάρος της αποτυχίας της κυρίως, αλλά και από τη διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη και...

θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζονται ειρωνικά οι κυβερνητικές διακηρύξεις που αναφέρονται σε εκλογές το 2016, με τη λήξη δηλαδή της τετραετίας, θεωρώντας ότι τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός ή σαν δώρο του Αϊ-Βασίλη όπως σημείωσε και ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας σχετικές διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Αγιος Βασίλης. Αλλά οι εκλογές θα γίνουν το 2014. Το 2014 έχω πει κι άλλη φορά είναι το έτος μηδέν, το έτος όπου θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα βήμα, με ενωμένο το λαό, την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας», είπε ο κ. Τσίπρας στην επίσκεψή του την παραμονή των Χριστουγέννων στο Ιδρυμα-Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας»...
Περιμένοντας... λάσπη
Με αυτό ως δεδομένο στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν να χρησιμοποιηθούν διάφορα μέσα, ακόμη και βρόμικα, με στόχο να κρατηθεί ζωντανή η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». «Θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των επιθέσεων με βρόμικα μέσα. Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πάρει κεφάλι, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης. Ωριμάζει η ιδέα ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες η επόμενη κυβέρνηση να είναι με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των επιθέσεων με βρόμικα μέσα και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και από τα φιλικά τους ΜΜΕ. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αντιδρούμε με χιούμορ, δηκτικότητα και μαχητικότητα αλλά, κυρίως, προβάλλοντας το δικό μας πρόγραμμα και ενισχύοντας την πειστικότητα και την ενότητά μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κανένας μόνος του»
Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών που τώρα το χειμώνα με την κρίση σε εξέλιξη λαμβάνουν ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω και της έλλειψης θέρμανσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τα «πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών» αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη σαν τη μόνη απάντηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η κοινωνία. «Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ανθρωπιά, αυτές τις αξίες που πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου για να βγούμε και από την κρίση, μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους δίπλα μας, κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση και κυρίως όλοι όσοι την παρουσία μας τη χρειάζονται πραγματικά, να την έχουν, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε και μια διαφορετική κοινωνία. Η κρίση πρώτα ήταν αξιακή και μετά οικονομική. Και αν καταφέρουμε να αναδείξουμε τις αξίες εκείνες που μπορούν να μας ξαναγυρίσουν στον παλιό μας εαυτό, ως κοινωνία, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», τόνισε.
Για τα παιδιά
Στην επίσκεψή του στο παιδικό χωριό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κατάρρευση των δομών του κοινωνικού κράτους από το 2010 έως σήμερα και χαρακτήρισε στίγμα για τον πολιτισμό μας το γεγονός ότι παιδιά υποφέρουν και οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες συμπιέζονται διαρκώς. «Είναι στίγμα στον πολιτισμό μας να μην μπορούμε να δώσουμε τα ελάχιστα που απαιτούνται στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και στους ανέργους, στους αστέγους, στους ανθρώπους δίχως δικαιώματα. Εκεί όπου το κράτος απουσιάζει, οι δομές αλληλεγγύης και η ανθρωπιά του καθενός και της καθεμιάς μπορούν να δώσουν πολλά. Ας ευχηθούμε αυτά να είναι τα τελευταία σκοτεινά και σκούρα Χριστούγεννα. Και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια