Μαύρα Χριστούγεννα για τις απλήρωτες καθαρίστριες

Άφησαν  χριστουγεννιάτικα απλήρωτες  τις καθαρίστριες των σχολείων
Μαύρα Χριστούγεννα πέρασαν οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου
στα σχολεία  της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας,  καθώς η  συγκυβέρνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ   τις έχει  αφήσει απλήρωτες για 4 ολόκληρους μήνες.
Το στόχο της κυβέρνησης &  ΕΕ  «για πρωτογενές πλεόνασμα» πληρώνουν ακριβά και οι καθαρίστριες των σχολείων,  που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες,  αμείβονται με ποσά των 200 – 300 ευρώ  και για  πολλές από αυτές αυτό είναι και το μοναδικό τους εισόδημα.    
Σοβαρές όμως είναι και οι ευθύνες  των Δήμων που συμβιβάζονται με αυτήν  την κατάσταση και αδιαμαρτύρητα   διαχειρίζονται   την ανάλγητη   πολιτική  της Κυβέρνησης.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας:
Καταγγέλλει  την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης απέναντι στις καθαρίστριες, που από τη μια  τις κρατά σε εργασιακή ομηρία ( υπογράφουν κάθε χρόνο 10/μηνες συμβάσεις) και από την άλλη συχνά  τις αφήνει απλήρωτες  για πολλούς μήνες.
Καλεί την κυβέρνηση άμεσα να ξοφλήσει τους λογαριασμούς της με τις καθαρίστριες των σχολείων.
Καλεί ακόμα τις καθαρίστριες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.  Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται και οι ίδιες να ξεμπερδεύουν με πολιτικές και κόμματα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση , να ξεμπερδεύουν με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές  και Δημοτικές παρατάξεις που  αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.  

Να βάλουν και οι ίδιες  πλάτη για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο αγώνας για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που υποφέρουν.   Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, με το λαό στην εξουσία, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια