Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Προστασία από τη Διάβρωση της Παραλιακής Ζώνης Αλεξανδρούπολης»

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Προστασία από τη Διάβρωση της Παραλιακής Ζώνης Αλεξανδρούπολης», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του κ. Ιωαννίδη, εκπροσώπου της τεχνικής εταιρείας, αναδόχου του έργου.
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις με στόχο την προστασία της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης και περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μήκος περίπου 600 μέτρων επί της παραλιακής οδού Απολλωνιάδος, από το ύψος του Δημοτικού Σταδίου έως το κτίριο της Αργούς, την προστασία των τοιχίων για την εκτόνωση της κυματικής ενέργειας με την τοποθέτηση διαβαθμισμένης λιθορριπής, όπως προέκυψε από την κυματική και ακτομηχανική μελέτη, καθώς και την πλήρωση του χώρου όπισθεν των τοιχίων με κατάλληλο υλικό. Το έργο, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ), θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Παράλληλα, στο ίδιο σημείο  θα ξεκινήσει και το υποέργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία περιπατητικών διαδρόμων, παιδικής χαράς, δενδροφυτεύσεις, πέργκολες, χώρους  για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης και καφέ, καθώς και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινά από το λιμάνι στο σημείο του Αγίου Εύπλου και θα εκτείνεται έως το ύψος της διασταύρωσης της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης: «Το έργο αυτό είναι  όνειρο πολλών ετών και αφορά σχεδιασμό πολλών δημοτικών αρχών. Είναι ένα έργο το οποίο αποτελεί την έναρξη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, από το ύψος του Δημοτικού Σταδίου έως και την οδό Καραολή και Δημητρίου, αφού ταυτόχρονα υπάρχει η μελέτη της ανάπλασης από το στάδιο έως το λιμάνι, στο σημείο του Αγίου Εύπλου, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου η μελέτη της ανάπλασης των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι… Αυτή η δημοτική αρχή σχεδιάζει συνολικά το Δήμο,  σχεδιάζει συνολικά την πόλη και δεν κάνει τίποτα συμπτωματικά. Όταν γίνεται ένα έργο έχει ήδη ξεκινήσει το δεύτερο και συνδέονται στο σύνολό τους προκειμένου σε βάθος χρόνου οι δημότες μας να απολαύσουν μια πόλη σύγχρονη η οποία θα είναι συμβατή με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, γιατί η πόλη είναι το μεγάλο τους σπίτι και πρέπει με έργα και υποδομές να επιδιώκουμε την αναδημιουργία της».

Βίντεο από την υπογραφή σύμβασης, δηλώσεις  και παρουσίαση του έργου στον παρακάτω σύνδεσμο:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια