Συνεχής υποβάθμιση του κέντρου υγείας Σουφλίου .....μετατρέπεται σε αγροτικό ιατρείο.

Αφού έκλεισαν όλες οι υπηρεσίες του Σουφλίου,  φαίνεται να έρχεται η σειρά του κέντρου υγείας που εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή και κύρια τον ορεινό όγκο.
Το Κ.Υ ξεκίνησε τη λειτουργία του σχεδόν με όλες τις ειδικότητες των ιατρών να παρέχουν την πρωτοβάθμια υγεία στους πολίτες, στη συνέχεια όμως  κάθε αποχώρηση άφηνε τη θέση κενή χωρίς αυτή να συμπληρώνεται, αυτό έγινε ποιο έντονα τα τελευταία δυο χρόνια.
Σήμερα λειτουργεί μόνο ακτινολογικό τμήμα και μικροβιολογικό με τις φήμες να θέλουν τον ακτινολόγο να μετατίθεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης .
Εάν βέβαια και αυτά τα δύο τμήματα που παρέμειναν κλείσουν , η διαφορά με ένα αγροτικό ιατρείο δεν θα είναι μεγάλη. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας οι υπηρεσίες που παρέχονται ήδη στους πολίτες είναι πλημμελείς και φυσικά το Σουφλί δέχεται το τελειωτικό χτύπημα από την ανάλγητη κεντρική εξουσία . Ο Δήμος μάλλον παρακολουθεί τις εξελίξεις ως θεατής, και 'ίσως κάνει ένα προσχηματικό συλλαλητήριο όταν θα έχει αποφασισθεί το κλείσιμο όπως έκανε και με τις υπηρεσίες .
Είναι καθήκον όλων να σταματήσει η υποβάθμιση  του Κ.Υ., και να ξεκινήσει άμεσα ένα σχέδιο που θα το κάνει αποτελεσματικό με πλήρες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια