Χαιρετισμός κου Δημοσχάκη στην αποψινή εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ν. Δ. στην πόλη της Αλεξανδρούπολη

Ο χαιρετισμός του Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛΑΣ, κου Αναστάσιου Δημοσχάκη, στην αποψινή εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου.:

Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές της μεγάλης Παράταξής μας, που είναι διαχρονικά παρούσα για την Ελλάδα στα δύσκολα, τα σπουδαία, τα σημαντικά

Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου να σας απευθύνω έναν θερμό χαιρετισμό για την επετειακή αυτή εκδήλωση και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις αμέσως επόμενες ημέρες που θα βρεθώ στα όμορφα μέρη μας, καθώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν είχα τη δυνατότητα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Παράταξη της Κεντροδεξιάς. Η Παράταξη που ιστορικά έδωσε εθνικές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για να υπάρχει η προσδοκία της ελπίδας ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ιδρυτή της Παράταξής μας, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, να αποκαθιστά αναίμακτα τη Δημοκρατία και να βάζει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, απέναντι στα άκρα και τον λαϊκισμό.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ευπατρίδη Γεώργιο Ράλλη, να προειδοποιεί την ελληνική κοινωνία ότι θα μετάνιωνε, όπως και έγινε, την επιλογή του 1981, με την άλωση της εξουσίας από την Αλλαγή.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ευάγγελο Αβέρωφ, να δίνει εκείνη την πρώτη μεγάλη μάχη για την Απαλλαγή της χώρας από την εξουσιαστική Ομάδα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να διευρύνει τα όρια της Παράταξης και να ανοίγει το δρόμο για την εθνική συμφιλίωση, ακόμη και απέναντι στις σφαίρες των δολοφόνων τρομοκρατών.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μιλτιάδη Έβερτ να πολεμάται λυσσωδώς και με πάθος από συμφέροντα που είχαν ποντάρει στη συνέχιση του "γνωστού συστήματος εξουσίας" μέσω του δήθεν εκσυγχρονισμού.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Κώστα Καραμανλή που γκρέμισε το γνωστό σύστημα εξουσίας, επιχείρησε να αναβαθμίσει τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, είπε το τελευταίο μεγάλο "όχι" απέναντι στα Σκόπια και αποχώρησε με αξιοπρέπεια και πολιτική ηθική, την ώρα που ο λαϊκισμός του "λεφτά υπάρχουν" κάλπαζε.

Και σήμερα, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Αντώνη Σαμαρά να αναλαμβάνει να κρατήσει όρθια την Ελλάδα και να την εξευρωπαΐσει, στην εποχή της μεγάλης κρίσης, όταν οι περισσότεροι μας είχαν ξεγραμμένους και χρεοκοπημένους.

Κυρίως και πάνω από όλους τους παραπάνω, όμως, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη, τον περήφανο Έλληνα που πίστεψε στην Παράταξή μας, έδωσε με αυταπάρνηση μάχες, γνώρισε διωγμούς και πολεμική στον χώρο εργασίας του, αλλά κράτησε ψηλά, αναμμένο τον πυρσό, για να τον περάσει από γενιά σε γενιά.

Η Παράταξή μας είναι η Παράταξη της εθνικής ευθύνης, του μέτρου και της μετριοπάθειας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, χωρίς παρωπίδες και παραμορφωτικούς φακούς. Και παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο εθνικό καθήκον της μάχης, απέναντι στον λαϊκισμό, τα άκρα και τις ακρότητες. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που θα γράψει το προλογικό κεφάλαιο της Ελλάδας και μετά την κρίση. Και όλοι εμείς θα είμαστε παρόντες και μάχιμοι. Στα δύσκολα, όπως έχουμε συνηθίσει. Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου στα εκλεκτά στελέχη μας που βραβεύονται σήμερα ,παρουσία του Γραμματέα και καλού μας φίλου Ανδρέα ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ, τόσο από τον Πρόεδρο όσο & από τα Μέλη της ΝΟΔΕ μας, για την απλόχερη προσφορά τους στην Παράταξη ,στην Κοινωνία και στην Πατρίδα μας. Βέβαια, ξεχωρίζω μια βράβευση, όχι γιατί είναι συγγενής μου, αλλά γιατί ο Φάνης Δημοσχάκης είναι ο Φανάρας, ο δικός μας άνθρωπος, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε όλοι.
Με Τιμή
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια