Νίκος Νικολόπουλος: Η πτώση της σημερινής κυβέρνησης......είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης»!

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ επέλεξε την πόλη του Φωτός για τις δήθεν διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν είναι να βυθίσουν ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι τους Έλληνες πολίτες με νέα επώδυνα μέτρα.


Όσον αφορά στον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η δικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, από την πρώτη ματιά προκύπτει πως αυτός είναι μία πλήρης ομολογία χρεοκοπίας της χώρας, αλλά και απόλυτης εξάρτησής της από τους δανειστές.


Τα στοιχεία είναι τρομακτικά και καταμαρτυρούν την οικονομική και πολιτική λεηλασία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Από αυτά προκύπτει ότι το επίπεδο του κρατικού δανεισμού για το 2014 ανήλθε στα 145,2 δις ευρώ εκ των οποίων, τα 83,3 δις είναι swaps, ενώ για το 2013, τα swaps ήταν μηδέν! Εξ αυτού προκύπτει πως το πραγματικό χρέος της χώρας έχει φτάσει στο εξωπραγματικό ποσό των 408,5 δις, δηλαδή στο 228,3% του ΑΕΠ!!!


Επίσης, τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, μαζί με τα τοκοχρεολύσια, για το 2014, ανήλθαν στο ποσό των 152 δις περίπου, δηλαδή και 7 δις επιπλέον από τα δάνεια που ελήφθησαν!

Ποτέ ξανά στην ιστορία της χώρας δεν έχει υπάρξει τέτοιο προηγούμενο οικονομικής εξαθλίωσης. Αποδεικνύεται ότι παρά τις ολοένα και μεγαλύτερες θυσίες του λαού, το τούνελ σκοτεινιάζει περισσότερο. Το μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στο γκρεμό, με οδηγούς τους Σαμαρά - Βενιζέλο. Η πτώση της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι πλέον μόνο ζήτημα πολιτικής. Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης»!

(on camera δήλωση του Νίκξου Νικολόπουλου)
https://docs.google.com/file/d/0B118t1caMtVoRFkwYXFobzIzN1k/edit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια