ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΔΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας:
ΘΕΜΑ: «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΔΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
Μετά την ολοσχερή καταστροφή του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 22/05/2013 στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, οι υπηρεσίες του κτιρίου μετεγκαταστάθηκαν προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μίσθωσης νέου κατάλληλου χώρου στέγασης, στο κτίριο που στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στην οδό Λ. Ποσειδώνος αριθμ. 45α .
Έκτοτε και μέχρι σήμερα η μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα, η οποία καλύπτει τις περιοχές Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένη, Βάρη, Βάρκιζα έως και Λαγονήσι και  εξυπηρετεί ασφαλισμένους που ξεπερνούν τους 500.000 σε αριθμό, συστεγάζεται με τις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σε ένα χώρο μόλις 350 τ.μ.. Ειδικότερα, σε χώρους επιφάνειας μόλις 12 τ.μ. που δεν διαθέτουν ιατρικά κρεβάτια, στριμωγμένοι ιατροί τεσσάρων ή και πέντε διαφορετικών ειδικοτήτων αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά και προσπαθούν να εξετάσουν ασφαλισμένους, μεταξύ των οποίων υπερήλικοι και ασθενείς, οι οποίοι στοιβάζονται στους διαδρόμους και περιμένουν όρθιοι να εξεταστούν! Η έλλειψη ιατρικών κρεβατιών και καθισμάτων στους διαδρόμους συμπληρώνουν το σκηνικό της ντροπής. Λόγω του περιορισμένου χώρου και των περιορισμένων δυνατοτήτων του κτιρίου, συχνά οι ιατροί της Μονάδας αναγκάζονται να παραπέμπουν αρκετούς ασφαλισμένους σε άλλες Μονάδες Υγείας για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα, στις 02-01-2014 ξέσπασε νέα πυρκαγιά εξαιτίας της οποίας κάηκαν, για μια ακόμα φορά, τα αρχεία της μονάδας.
Επειδή έχει παρέλθει ενάμιση και πλέον έτος από την παραπάνω προσωρινή μετεγκατάσταση και η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Γλυφάδας εξακολουθεί να υπολειτουργεί σε βάρος της υγείας χιλιάδων αγανακτισμένων ασφαλισμένων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μίσθωσης νέου κατάλληλου χώρου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Γλυφάδας;
  2. Ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την οριστική μετεγκατάσταση και την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Γλυφάδας σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο με κατάλληλες υποδομές που θα πληροί τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής ιατρικής περίθαλψης και χώρου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια