Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ :ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ


   
Προσθήκη λεζάντας
Μετά την πολύ σημαντική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την  «Ένταξη του σκακιού στο διδακτικό πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων» και συγκεκριμένα στην ώρα της  Ευέλικτης   Ζώνης της  Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης, το σκακιστικό τμήμα του "Εθνικού" Αλεξανδρούπολης διοργανώνει για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας  ένα διαδραστικό μάθημα σκάκι από τον καθηγητή Ν. ΛΥΓΕΡΟ, που θα διδάξει στα   παιδιά την διαχρονική στρατηγική  με ένα μοναδικό και  ιδιαίτερο τρόπο   και θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα  αυτό το παιχνίδι-τέχνη, επιστήμη, άθλημα.

Η παρουσίαση του σκακιού με θέμα:  "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ"  από τον  Στρατηγικό Σύμβουλο και καθηγητή Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής Dr. ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, από  9 πμ έως 11πμ,  και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Την παραπάνω εκδήλωση μπορούν να την παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έγχρωμα πολυσέλιδα  ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με το σκάκι.

'Όσα σχολεία  επιθυμούν να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα θα πρέπει να το δηλώσουν   το συντομότερο στο  «mail: dhlias28@yahoo.gr» , όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο αριθμός των μαθητών που θα το παρακολουθήσουν,  διότι οι θέσεις του Δημοτικού Θεάτρου είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.     

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6944128538.

Ο Νίκος Λυγερός έχει  κάνει πολλές παρουσιάσεις σχετικά με το σκάκι σε σχολεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό .

Ένα δείγμα από το έργο του σχετικά με το σκάκι, το 2014


-Ν. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι. 29/04/2014
Δημοτικό Σχολείο Καμάρες , Λάρνακα - Κύπρος
 Μέρος Β'
 Μέρος Α'
 Μέρος Β΄
-Φωτογραφίες από το μάθημα του Ν. Λυγερού: "Στρατηγική στο Σκάκι". Earlwood Public School. Sydney, Australia. 11/09/2014
 Master Class: "Ανάπτυξη και Σκάκι". Λευκωσία.
-Ν. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι. 29/04/2014
Δημοτικό Σχολείο Καμάρες , Λάρνακα - Κύπρος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια