Σκουρλέτης: Σοβαρές οι καταγγελίες Καμμένου ..Η Δικαιοσύνη θα αποδείξει εάν είναι πραγματικές....

«Πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα – δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα – και αντί να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει, να δούμε αν είναι λάσπη, αν είναι ψέμα, αν είναι αλήθεια, βγαίνει ο κ. Καρύδης και λέει ο κ. Παππάς είχε...
ενημερωθεί…. ούτε για το όνομα δεν είχε ενημερωθεί ο κ. Παππάς» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον κ. Παππά για απόπειρα δωροδοκίας, δεν του είπε ονόματα. Ο κ. Παππάς, λοιπόν, όπως και ο κ. Εισαγγελέας έλαβε γνώση από τον κ. Καμμένο ότι υπάρχει μια περίπτωση δωροδοκίας αλλά δεν έχει ακριβή στοιχεία. Τι θα μπορούσε να είχε πει ο κ. Παππάς σε αυτή  την περίπτωση;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.


«Το ερώτημα είναι το εξής: αν ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κινήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής να ανοίξει αυτή την υπόθεση, πώς αξιολόγησε το θέμα και γιατί εσπευσμένα την έκλεισε; Γιατί υποπτεύομαι τελικά ότι εδώ πέρα είχαμε μια έρευνα, η οποία εκ των προτέρων ήθελε να καταλήξει πολύ σύντομα σε ένα πόρισμα, για να κάνει τι; Ο Άρειος Πάγος,  με βάση αυτό που εσείς θεωρείτε ή δεν θεωρείτε σοβαρό, είπε να ξανανοίξει η υπόθεση, ναι ή όχι; Την άνοιξε. Άρα, λοιπόν, εγώ λέω ότι αυτή η υπόθεση που ξανάνοιξε, να δούμε με έναν τρόπο πιο άνετο και μεθοδικό όλες της τις πλευρές. Θα προσέθετα δε, ότι αν ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν είχε αξιολογήσει και δεν είχε δώσει την δέουσα προσοχή στη συγκεκριμένη καταγγελία και αναφορά που είχε γίνει από τον κ. Καμμένο, ίσως θα έπρεπε να είχε αναλάβει κάποιος άλλος την υπόθεση αυτή» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά με την ενημέρωση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Πάνο Καμμένο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υποστήριξε ότι «ο κ. Καμμένος είπε σε εμάς χθες ότι είπε στον δικαστικό, τον ανακριτή που τον κάλεσε ότι πράγματι έχει υπόψη του ότι δίνουν δυο-τρία εκατομμύρια, αλλά δεν είπε όνομα γιατί δεν είχε εξουσιοδοτηθεί από την κα Κουσουσίδου. Αυτό ακριβώς. Άρα, ρωτάω λοιπόν, ο κ. Παναγιωτόπουλος πώς κλείνει την υπόθεση; Πώς αξιολογεί αυτό το δεδομένο; Δεν υπάρχει ένα τέτοιο ερώτημα, το οποίο χρήζει απάντησης;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αυτή την αναφορά τέτοια ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση, όπως σωστά έγινε, όπως το αξιολόγησε και ο Άρειος Πάγος, και να δούμε αν έχει πραγματικά βάθος, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν η  υπόθεση είναι σοβαρή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν ξέρω πώς γίνονται οι δωροδοκίες, η Ν.Δ ως παράταξη μπορεί να έχετε το “know how” για το πώς γίνονται οι δωροδοκίες. Εγώ, επειδή δεν ξέρω, νομίζω ότι όταν τα πράγματα τίθενται έτσι με δημόσιο τρόπο, η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε. Και θα δούμε αν είναι σοβαρή ή όχι» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια