9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2016

Εφηβική ομάδα Εθνικού Αλεξανδρούπολης: Σπουδαία εμφάνιση, ελπιδοφόρα για το μέλλον της !

Η Εφηβική Ομάδα του Σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού των Εφήβων για πρώτη φορά- μετά από την άνω των είκοσι ετών απουσία του τμήματος από την τελευταία συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση - και το μόνο που μπορεί να πει κανείς, είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά, για τις ωραίες σκακιστικές μάχες που έδωσαν και τα αποτελέσματα που κατάφεραν.


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν  στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη από 15/ έως 18 Δεκεμβρίου 2016 και  πρωταθλητής  Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΣΑ Χανίων.
Εμφάνιση PC152771.JPG


Η Ομάδα του Εθνικού  κατετάγη 12η στους 18, πετυχαίνοντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.


Σε επίπεδο αποτελεσμάτων καλύτερων παικτών ανά σκακιέρα σύμφωνα με τους βαθμούς ωστόσο η ομάδα έχει πολλή καλή εμφάνιση.


Ο 13χρόνος Ορέστης Μπλίτσας που αγωνίστηκε στην 2η σκακιέρα, πετυχαίνοντας 3 νίκες, δύο ισοπαλίες και 1 ήττα βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε 18 παίκτες, ενώ συγκέντρωσε και 54 Διεθνή Έλο!


Ο 10χρόνος Νικόλαος Κούτλας που αγωνίστηκε στην 4η σκακιέρα, πετυχαίνοντας 4 νίκες και 2 ήττες, βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ 17 παικτών!


Η 14χρόνη Ελπίδα Αΐβαζιάν που αγωνίστηκε στην σκακιέρα της 16άρας, πέτυχε 3 νίκες και 3 ήττες και βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ 15 παικτριών.


Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παικτών.


Ο Κωνσταντίνος Νάσος στην 1η σκακιέρα, απέδειξε ότι και ο πιο ισχυρός αντίπαλος θα πρέπει να αγωνιστεί για να τον κερδίσει. Βρέθηκε αντιμέτωπος στην σκακιέρα τόσο με τον International Master (IM) Νικόλαο Θεοδώρου, όσο και με την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια  Woman Grand Master Σταυρούλα Τσολακίδου.
Εμφάνιση PC162772.JPG


Ο 11χρόνος Βαλέριος Νάσος είναι σκακιστής με μεγάλη αντιληπτικότητα στην γεωμετρία της σκακιέρας, ενώ η μικρή 9χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα που αγωνίστηκε στη σκακιέρα της 12άρας, φαίνεται ότι έχει να δώσει πολλά στο μέλλον της ομάδας.


Στην πρώτη κλήρωση ο Εθνικός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πρωταθλητή τελικά των αγώνων, την ΣΑ Χανίων που ήταν και η πρώτη ομάδα στην αρχική κατάταξη από άποψη δυναμικής. Έχασε με 4,5 -1,5. Νίκη πέτυχε ο Νικόλαος Κούτλας που αντιμετώπισε την Αντωνία Καραβιτάκη, ενώ στην 2η σκακιέρα ο Ορέστης Μπλίτσας (1578 Διεθνές  Έλο) έκανε ισοπαλία με τον Γεωργακόπουλο Νικόλαο (2100 Διεθνές  Έλο).
Όλοι οι παίκτες μας αγωνίστηκαν με πείσμα και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι παρότι είχαν περάσει σχεδόν τρείς ώρες από την έναρξη των αγώνων, ήταν οι μοναδικές ομάδες του τουρνουά που δεν είχαν δώσει αποτέλεσμα σε καμία σκακιέρα.


Παρά την βαριά ήττα η Ομάδα δεν έχασε την καλή ψυχολογία της και με την έμπειρη καθοδήγηση του αρχηγού της  Χρήστου Αντώνογλου, πέτυχε την επόμενη μέρα το πρωί νίκη επί της ομάδας των Πατρών, 7η στην αρχική κατάταξη.


Μια νίκη που την οδήγησε να παίξει την ίδια ημέρα το απόγευμα με την 5η ομάδα της αρχικής κατάταξης, τον ΟΦΗ Ηρακλείου Κρήτης.
Η ήττα ήταν βαριά 5-1, με μοναδική νίκη αυτή της Ελπίδας Αϊβαζιάν επί της Βιτσαχάκη Ίρις.


Στην 4η αγωνιστική ο Εθνικός κέρδισε την ΧΑΝ Καλαμαριάς με 4-2 και το απόγευμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ΣΟ Καβάλας. Έχασε με 3,5-2,5.
Ο αγώνας με τον ΣΟ Καβάλας ήταν 2,5-2,5 και η νίκη της αντίπαλης ομάδας κρίθηκε από την 1η σκακιέρα όπου η Σταυρούλα Τσολακίδου νίκησε τον Κωνσταντίνο Νάσο. Αυτή η ήττα έριξε τον Εθνικό στην 13η θέση . Την επόμενη ημέρα η Ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες κάνοντας ισοπαλία, 3-3, με τον ΣΟ Πτολεμαΐδας.


«Φάρος» για τα παιδιά, ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Αντώνογλου, που είχε  οδηγήσει στο παρελθόν την εφηβική ομάδα του Εθνικού σε πολύ υψηλές διακρίσεις στο Πρωτάθλημα.
Εδώ βλέπετε όλα τα τελικά αποτελέσματα του πρωταθλήματος: