Αναβρασμός στον χώρο του Τύπου...

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο του Τύπου, με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες σε...
μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

   Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο του ΔΟΛ συνεχίζουν την απεργία τους διεκδικώντας τις απολαβές τους για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και τον τρέχοντα Δεκέμβριο.

   Επίσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν, από χθες στις 18:00 έως σήμερα την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο του ΠΗΓΑΣΟΥ στους οποίους η διοίκηση οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων και πλέον μηνών.

   Χθες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, με στόχο την επαναφορά της «κανονικότητας» στις πληρωμές των εργαζομένων. Στόχος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, να τελειώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

   «Αλήθεια, πού είναι η "ανεξάρτητη" και "τυφλή" Δικαιοσύνη, πού είναι η "αριστερή" κυβέρνηση, στις περιπτώσεις των απλήρωτων επί 4 μήνες συναδέλφων του ΔΟΛ, στους επίσης απλήρωτους συναδέλφους του ΠΗΓΑΣΟΥ, της Ελευθεροτυπίας, της ΙΜΑΚΟ, του Λυμπέρη;» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Στα πρακτορεία Τύπου, οι εργοδότες χρωστούν ήδη στους εργαζόμενους πάνω από έναν μισθό και δεν φαίνεται από τις προθέσεις τους ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η διοίκηση του σωματείου δεν πρόκειται να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν ξεχνάμε ότι με πρόσχημα την επαναφορά της κανονικότητας στις πληρωμές, οι εταιρείες επέβαλλαν μονομερώς μειώσεις στους μισθούς μας. Δεν θα αφήσουμε η απληρωσιά να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί. Το τελευταίο απεργιακό συλλαλητήριο στις 08/12, έδειξε ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την ανάγκη αντίστασης σε αυτήν την πολιτική και ότι κανένα σωματείο, κανένας κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε».

   Τέλος, καλούνται οι εργαζόμενοι να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που τους ζητούνται και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα...
left.gr