Η Ελλάδα γίνεται… Χριστουγεννιάτικος προορισμός !

Διψήφια αύξηση των διεθνών αφίξεων το Δεκέμβριο
Και ενώ το ελληνικό καλοκαίρι έχει χαραχτεί στην καρδιά όλων ως η απόλυτη εμπειρία διακοπών, ο χειμώνας δίνει στην χώρα μας μια διαφορετική γοητεία. Όλο και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να προτιμούν την χώρα μας για να περάσουν τις "Γιορτές" των Χριστουγέννων. 
Το γεγονός ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σε όλη την χώρα ξεκινούν από τις αρχές Νοεμβρίου, έχουν κάνει πολλούς Ευρωπαίους και μη, να προτιμούν την Ελλάδα για να περάσουν είτε τα Χριστούγεννα, είτε την Πρωτοχρονιά.
Το ενδιαφέρον ήδη αποδεικνύεται εξαιρετικά μεγάλο, τόσο από χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Αγγλία, όπου η νέα τάση θέλει τους Βρετανούς να περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μη κλασσικούς χειμερινούς τουρισμούς, όπως η Καραϊβική και Ελλάδα. Όσο και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής (Σαουδ.Αραβία, Λίβανος, Ισραήλ κα), των Βαλκανίων (Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία κα), αλλά και την Ρωσία, την Τουρκία ή την Ιταλία.
Χαρακτηριστικά, όπως τονίζουν στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, η παραπάνω τάση αποτυπώνεται στις αεροπορικές κρατήσεις, όπου σημειώθηκε διψήφια αύξηση +10% από το εξωτερικό προς στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των "Γιορτών" !
Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Ρωσική και τη Σερβική αγορά για άνοιγμα χειμερινών προορισμών με απευθείας πτήσεις, ιδιαίτερα την περίοδο των Ρωσικών/Σερβικών Χριστουγέννων (6 Ιανουαρίου), οι οποίοι συνδυάζουν και άλλες μορφές τουρισμού όπως ιαματικός ή ο προσκυνηματικός τουρισμός.