Βορίδης: Οι εκλογές σήμερα δεν συμφέρουν τη ΝΔ

«Οι εκλογές σήμερα δεν συμφέρουν τη ΝΔ. Συμφέρουν όμως τη χώρα», υποστηρίζει οβουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάκης Βορίδης εκτιμά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θέλει απεγνωσμένα να παραμείνει στην εξουσία ταυτόχρονα, όμως, ετοιμάζει και την οδό διαφυγής του». Ερωτηθείς γιατί η ΝΔ είπε «παρών» στο επίδομα των συνταξιούχων και «ναι» στον ΦΠΑ στα νησιά, ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναφορικά με το επίδομα ο πρωθυπουργός «είπε ψέματα στην εθνική αντιπροσωπεία» ενώ το «ναι» στο ΦΠΑ στα νησιά είναι αυτονόητο αφού ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί ένα μέρος από αυτό που είχε γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά.
Στην κατηγορία της κυβέρνησης ότι η ΝΔ έχει «εκλεκτικές συγγένειες» με το κόμμα του κ. Σόιμπλε, ο Μάκης Βορίδης απαντά πως το δίλημμα «είστε με μας ή με τον Σόιμπλε» ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να το πει στον καθρέφτη του.
Κατά τα λοιπά ο Μάκης Βορίδης δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο, στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι καμία συναίνεση και συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «πρέπει να αλλάξει και να εγκαταλειφθεί η «πολιτική ορθότητα» ωστόσο υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη θα αλλάξει, γιατί ο κόσμος αλλάζει».
Τέλος, ερωτηθείς για την Τουρκία, δηλώνει ότι πρέπει να «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αμυντικά την τουρκική προκλητικότητα και να ανασχέσουμε το άνοιγμα των μεταναστευτικών ροών από την τουρκική πλευρά».