Προ των πυλών το νέο κόμμα… ειδικού σκοπού – Το ραντεβού στο Κολωνάκι

Με τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει στη γραμμή των ίσων αποστάσεων και να αντιστέκεται στις πιέσεις για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ κακό παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας και το Ποτάμι να έχει στερέψει προ πολλού, το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, σημερινή νεοφιλελεύθερη «κεντροαριστερά» ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της.
Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη είναι ενδεικτική των επόμενων κινήσεων. Στόχος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα μπορέσει να περικόψει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει το κατάλληλο «μαξιλαράκι», στο οποίο θα πατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συγκροτήσει κυβέρνηση εάν βγει πρώτος στις κάλπες, όποτε αυτές στηθούν.
Το κοινό σημείο Σημίτη – Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από τη γερμανοκεντρική πολιτική σκοπιά, με την οποία αμφότεροι οι δύο άνδρες πολιτεύονται, διατηρώντας διαχρονικά άριστους δεσμούς με το Βερολίνο.
Στο νέο πολιτικό φορέα αναμένεται να μεταστεγαστούν τα «άστεγα» του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, πιθανότατα και επικεφαλής του εγχειρήματος, στελέχη από το αποτυχημένο κίνημα των «58» και το Ποτάμι αλλά και το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα πλέον τάσσεται ανοιχτά υπέρ της πλήρους συμπόρευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναζητώντας μία διεστραμμένη μεν – ιστορική δικαίωση δε των πεπραγμένων του επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Τα τετ α τετ του Κώστα Σημίτη και δη με δημοσιογράφους δεν αποσκοπούν αλλού, παρά μόνο στην προνομιακή προβολή του «νέου» κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, προ ημερών στο Κολωνάκι, στο γνωστό εστιατόριο «17», ο κ. Σημίτης συνέτρωγε με τους δημοσιογράφους της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Αλέξη Παπαχελά και Παύλο Τσίμα, αντίστοιχα, με κυρίως μενού την Κεντροαριστερά.