Λογοτεχνική φωλιά στον Πειραιά

Nέος Πολυχώρος στον Πειραιά, Passport. Εγκαίνια συναντήσεων 20/10. με Ζυράννα Ζατέλη (νέο τεύχος "Οδός Πανός".)
Νέα «λογοτεχνική φωλιά» ανοίγει στον Πειραιά στον πολυχώρο Passport. Κάθε Τετάρτη από τις 20 Οκτωβρίου υπό την εποπτεία του Γιώργου Χρονά θα δίνουν το «παρών» αγαπημένοι λογοτέχνες και η είσοδος για τους βιβλιοφάγους θα είναι ελεύθερη.
Τις βιβλιοφιλικές αυτές συναντήσεις θα εγκαινιάσει η Ζυράννα Ζατέλη στις 20 Οκτωβρίου, προς τιμήν της οποίας θα είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος του περιοδικού «Οδός Πανός» στο οποίο γράφουν οι Παύλος Μάτεσις, Κωστής Παπαγιώργης, Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Νίκος Μπακουνάκης, Μιχάλης Γκανάς, Μισέλ Βόλκοβιτς (μτφρ. Μαρία Τσάτσου), Μαουρίτσιο Ντε Ρόζα, Γιώργος Βέης, Κώστας Ακρίβος, Γιώργος Σιδέρης, Φώτης Θαλασσινός, Απόστολος Θηβαίος, Αγάπη Νταϊφά, Τάσος Σιδέρης, Γιώργος Χρονάς, Θωμάς Κοροβίνης κ.α.
Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις συμπεριλμβάνονται στις 27 Οκτωβρίου οι Γιάννης Πετρίδης και Κώστας Ζουγρής που θα μιλήσουν για τα βιβλία τους στις εκδόσεις Ανατολικός. Την ίδια μέρα θα προβληθεί και η ταινία
της Νικόλ Αλεξανδροπούλου «Once a lifetime» που είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Πετρίδη.
Στις 3 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ασωνίτης και ο Γιώργος Χρονάς θα παρουσιάσουν τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία της Αγαθής Δημητρούκα «Πουλάμε τη ζωή, χρεώνουμε τον θάνατο» (εκδ. Πατάκη). Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ οι Νένα Βενετσάνου, Μπάμπης Στόκας, Δώρος Δημοσθένους, Αλεξία Μουστάκα και Βασίλης Γισδάκης θα ερμηνεύσουν τραγούδια της Αγαθής Δημητρούκα που περιέχονται στο βιβλίο (πιάνο: Λευτέρης Μιχαλόπουλος).
Στις 10 Νοεμβρίου σειρά έχει το βιβλίο του πειραιώτη μπον βιβέρ Κωνταντίνου Τζούμα «Πανωλεθρίαμβος» (εκδ. Καστανιώτη), που θα το παρουσιάσει ο Σταύρος Σταυρόπουλος. Στην ατμόσφαιρα θα συμβάλλει και η «Κάφκα» από τον Εν Λευκώ που θα διαλέξει μουσική για τη βραδιά.
Ο νέος πολυχώρος Passport εγκαινιάζεται τον Οκτώβριο στον Πειραιά (13/10, ώρα 20:00) και βρίσκεται στο πρώην σινεμά Χάι-Λάιφ, πάνω στην πλατεία Κοραή (οδός Καραϊσκου 119). Θα φιλοξενεί μουσικές βραδιές, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, θέατρο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή, και εκδηλώσεις σχετικές με το βιβλίο, κάθε Τετάρτη.

Πληροφορίες: Passport, Καραϊσκου 119, πλατεία Κοραή, Πειραιάς, τηλ.2104296401 

 RAMNOUSIA 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια