Άρης Γιαννακίδης: «Οι ηλικιωμένοι για μας, δεν είναι απόμαχοι της ζωής, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά»

Την ευκαιρία να βρεθεί και να συμμετέχει στην γιορτή που διοργάνωσαν η διοίκηση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου. Ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Ιωάννη Ξανθόπουλο είχε αρχικά συνάντηση με την διοικητή του Θεραπευτηρίου κ. Σμαρώ Διαμαντή, όπου επιβράβευσε την προσπάθεια του προσωπικού για τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Ακολούθως ο  κ. Γιαννακίδης απηύθυνε χαιρετισμό την εκδήλωση, τονίζοντας ότι

 «η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας  αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για  να δηλώσουμε ξανά την κοινή μας  βούληση να προσφέρουμε στους  ηλικιωμένους συνανθρώπους μας κάθε δυνατή στήριξη και φροντίδα αλλά και την προοπτική ενεργούς και δυναμικής συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα». Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «την παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως έναν τυπικό εορτασμό και μια ευκαιρία για απόδοση πρόσκαιρων τιμών προς τους ηλικιωμένους. Επιβάλλεται η ουσιαστικότερη, βαθύτερη προσέγγιση ενός πολύ σοβαρού κοινωνικού ζητήματος, που καταδεικνύει εν τέλει και το επίπεδο του πολιτισμού μας».
Τέλος, ο  κ. Γιαννακίδης έδωσε το στίγμα της  πολιτικής του συνδυασμού του  για την Τρίτη Ηλικία λέγοντας πως «οι ηλικιωμένοι για μας, δεν είναι απόμαχοι της ζωής. Τους θεωρούμε – και είναι – ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά, που αξίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα. Νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και περισσότερο για τους μοναχικούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας, για τους οποίους επιδεικνύουμε ιδιαίτερη μέριμνα». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια