Το βραβείο «Κβαντρίγκα» στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Με το γερμανικό βραβείο "Κβαντρίγκα" τιμάται στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, το οποίο απονέμεται σε σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες. Όπως αναφέρει η επιτροπή των βραβείων, ο κ. Παπανδρέου τιμάται στην κατηγορία «Δύναμη της Αλήθειας» για την προσπάθειά του να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους. 
Στο Βερολίνο μετέβη το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο «Κβαντρίγκα» (Quadriga). Ο κ. Παπανδρέου τιμάται με το βραβείο «Κβαντρίγκα/Δύναμη για Αλήθεια», για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής
πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας». Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται «το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Την πανηγυρική προσφώνηση για το βραβείο στον κ. Παπανδρέου θα κάνει ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.
Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και συνάντησή του με τον πρόεδρο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Το σύνθημα του βραβείου φέτος είναι «κοινές αξίες / Γερμανία -Ευρώπη - Κόσμος». Τα βραβεία «Κβαντρίγκα» απονέμονται τα τελευταία οχτώ χρόνια στην επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας.
Στους μέχρι τώρα βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Χέλμουτ Κολ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Μανουέλ Μπαρόζο, Σίμον Πέρες, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κ.α.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια