Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος – 31η Μαΐου

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και στα πλαίσια της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας της με τίτλο «Εμείς Ζούμε … Δεν Καπνίζουμε», διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 στις 11:00 π.μ. ενημερωτική δράση (street action) στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για το θέμα του καπνίσματος, καθώς και η πρόληψη και η διακοπή του. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής θα διανέμουν φυλλάδια και θα απαντούν σε οποιαδήποτε απορία των περαστικών γύρω από το κάπνισμα.

Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια