Νέες δημοσκοπήσεις- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί στο…40%

Κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων που μόλις και μετά βίας συγκεντρώνουν ποσοστά που αθροιστικά φτάνουν το 40% καταγράφουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο «Πρώτο Θέμα» και στον «Τύπο της Κυριακής». Το μοναδικό αξιοσημείωτο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα είναι πώς στη μία από τις δύο έρευνες η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται για πρώτη φορά να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό που φτάνει το 0.5% ενώ στην άλλη το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά με 0,3%..Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» ,στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% λέει πως δεν θα δεχθεί πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωστανίνου.

Στην δημοσκόπηση της «Pulse – RC» στον "Τύπο της Κυριακής" και στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και 'Αρμα Πολιτών. Το 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο. Ισοπαλία μεταξύ Παπανδρέου- Σαμαρά εμφανίζεται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο. Το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας. Επίσης το 46% θεωρεί πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια