Γράφει και… σβήνει τον ανασχηματισμό


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣΜπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφανίζεται έτοιμος για μια ακόμη απόπειρα συναίνεσης, κυρίως προς τον Αντώνη Σαμαρά, την ίδια στιγμή ωστόσο, επεξεργάζεται και κωδικοποιεί τις προτάσεις-εισηγήσεις που του έχουν γίνει από στενούς συνεργάτες του, αλλά και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για έναν ρηξικέλευθο ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του.




Έτσι, όπως δημοσιεύει και το «Έθνος της Κυριακής», ο Πρωθυπουργός τείνει να καταλήξει σε έναν ανασχηματισμό που θα υπηρετήσει τόσο την ανάγκη μιας «φυγής προς τα εμπρός», με τη συμμετοχή τεχνοκρατών «οικουμενικής αποδοχής», και παράλληλα θα προσφέρει επικοινωνιακά οφέλη στο ΠΑΣΟΚ, μιας και θα κινείται στην κατεύθυνση του μικρού και ευέλικτου σχήματος.


Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό το νέο υπουργικό σχήμα να απαρτίζεται μόλις από 24 μέλη, 12 υπουργούς και άλλους τόσους υφυπουργούς, που θα αποτελούν μια σύνθεση πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών, με τους δεύτερους να αναλαμβάνουν να «τρέξουν» τη γραφειοκρατία των υπουργείων, και τους πρώτους να έχουν την πολιτική ευθύνη του αποτελέσματος που θα παραχθεί, και το πώς αυτό θα περάσει στην κοινωνία υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι πολίτες τίμησαν τον κ. Πρωθυπουργό αναθέτοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μας. Να αναλάβει την ευθύνη που τον αναλογεί και να φέρει σε πέρας το έργο του.
    Στην παρούσα χρονική περίοδο, αποτυχία ισοδυναμεί με καταστροφή.
    Η συναίνεση της αντιπολίτευσης στις δύσκολες επιλογές που έρχονται δεν είναι και τόσο απαραίτητη. Εξ’ άλλου το απέδειξαν ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς.
    Απαραίτητη είναι η ανεπιφύλακτη συναίνεση του υπουργικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ συνολικά.
    Να φροντίσει ο κ. Πρωθυπουργός να διασφαλίσει και τις δύο περιπτώσεις, γιατί φαίνεται ότι τούτο αποτελεί το μέγιστο πρόβλημα της διακυβέρνησής του.
    Η υψηλή ιδιότητα του κ. Παπανδρέου είναι ανάλογη μεγίστης ευθύνης.
    Εάν την αναλάβει, η ιστορία θα τον τιμήσει. Από τον κ. Πρωθυπουργό εξαρτάται. Διαφορετικά……Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι…..Τι θα συμβεί και θα είναι το μέλλον της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος
    28/05/2011

    Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

    Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

    Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

    Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

    Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

    Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
    ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
    ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
    Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου