Το κεντρώο άνοιγμα Σαμαρά


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣΗ σημασία των λέξεων και των συμβόλων ενίοτε περικλείουν το νόημα της πολιτικής και υπό αυτή την έννοια η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Κρήτη, ένα νησί που έχει συνδεθεί ιστορικά και πολιτικά με τον «βενιζελισμό» και το ΠΑΣΟΚ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη στρατηγική που ακολουθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Στρατηγική διείσδυσης σ’ ένα φιλελεύθερο ακροατήριο που μοιράζεται παραδοσιακά ανάμεσα στους «Μητσοτακικούς» και τους κεντρογενείς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ

καλά από τη δεκαετία του ’90 ότι το πολιτικό κενό που άφησε η διάλυση της Ένωσης Κέντρου αποτελούσε και αποτελεί το δέλεαρ των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Όπως γνωρίζει επίσης ότι η Κρήτη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει, με δεδομένη μάλιστα την απομάκρυνση του κυβερνώντος κόμματος από τις παραδοσιακές κεντρώες θέσεις στα εθνικά θέματα και στην οικονομία, να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτή την κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων.
Οι δηλώσεις του από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, όπου φρόντισε να αναδείξει την ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, σε συνδυασμό με την παρουσία στο πλευρό του ενός κατ εξοχήν κεντρώου πολιτικού, του αντιπροέδρου του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλου, σηματοδοτεί ευθέως το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο. Ένα χώρο που δεν είναι «άγνωστος» στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο μεν ένας έχει κεντρώες καταβολές ενώ ως αρχηγός κόμματος είχε στις τάξεις του τον εγγονό του Εθνάρχη τον Νικήτα Βενιζέλο, ο δε άλλος προέρχεται από αυτό τον χώρο και συνειδητά τον ακολουθεί στην πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα.
http://www.statesmen.gr/30408/democrazy

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. twra diladi ti prepei na kanw egw ????? na tsimpi8w ???? h na sinexisw na koimame ???
    kentroooooooos o antwnakis ???
    kala ok as to pistepsoume alwste o ka8is einai oti dilwsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου