ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ;

Μαρία Γκουγκουσκίδου
Σύμφωνα με έγγραφο του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, οι Δήμοι οφείλουν, έως 30 Ιουνίου 2014, να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης. Μάλιστα διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δαπάνες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών χρηστών των παιδικών χαρών, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο νόμο, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον.
Το θέμα αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο. Ήδη με την υπ’ αριθμ. 28492/2009 απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών είχαν καθοριστεί οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων και είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2014, έως την οποία όφειλαν οι δημοτικές αρχές να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στην περιφέρειά τους στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης.
Ένα ατύχημα όμως σε λούνα – παρκ, τον Απρίλιο του 2014, θορύβησε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο σύντμησε την προθεσμία για την προσαρμογή των δημοτικών παιδικών χαρών στις προδιαγραφές ασφαλείας της ως άνω υπουργικής απόφασης.
Βρισκόμαστε λοιπόν στις 30 Ιουνίου 2014 και αναρωτιόμαστε εάν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις που απαιτούνται και αν ναι σε ποιες παιδικές χαρές έγιναν; Ποιες από τις παιδικές χαρές του αστικού ιστού της πόλης μπορούν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας να επισκέπτονται άφοβα με τα παιδιά τους; Έγιναν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές των χωριών και ποιες από αυτές είναι ασφαλείς; Τι θα ισχύσει από αύριο για τις, έτσι κι αλλιώς ολιγάριθμες αλλά και κακοσυντηρημένες, παιδικές χαρές του Δήμου μας;
Η δημοτική αρχή του Δήμου μας οφείλει να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα και να παράσχει ενημέρωση στους δημότες, διότι ως δημοτική παράταξη θεωρούμε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο αφορά την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.
                                                                         Μαρία Γκουγκουσκίδου
                                                               επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                        «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια