Χρυσούλα Γιαταγάνα: «Ο άμαχος πληθυσμός της Παλαιστίνης σφαγιάζεται. Το Υπουργείο τηρεί εκκωφαντική σιωπή. Γιατί;»

Κατατέθηκε σήμερα, μέρα συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας, από την ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο σχετικά με τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της Παλαιστίνης.
Η κα Γιαταγάνα ψέγει τον Υπουργό για την απαθή στάση του απέναντι σε μια θηριωδία που συντελείται στην Παλαιστίνη και τον καλεί να δώσει άμεσα εξηγήσεις,  στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την εκκωφαντική σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης στην άνευ προηγουμένου σφαγή αμάχων μεταξύ αυτών και εκατοντάδων  παιδιών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς:   Τον Υπουργό Εξωτερικών


Θέμα: «Ο άμαχος πληθυσμός της Παλαιστίνης σφαγιάζεται. Το Υπουργείο τηρεί εκκωφαντική σιωπή. Γιατί;»


Επί 18 ημέρες η Παλαιστίνη φλέγεται.  Ο άμαχος πληθυσμός της εξοντώνεται. Τα θύματα υπερβαίνουν τις 700 ψυχές. Από αυτά τα 170 είναι παιδιά. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα πεθαίνει ένα παιδί κάθε λεπτό στην Παλαιστίνη.  Πάνω από 1000 ανήλικα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Μέσα σε αυτόν τον όλεθρο που πρέπει να έχει την κατακραυγή όλης της Υφηλίου, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τηρεί εκκωφαντική σιωπή.  Δεν παίρνει καμία θέση. Μέσα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, κρίνω ότι δεν εκπληρώνετε σωστά τα καθήκοντά σας.
Γι’ αυτό σας καλώ να έρθετε στη Βουλή και να απαντήσετε δια ζώσης στην παρούσα ερώτησή μου. Σας καλώ να υποστείτε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να δώσετε εξηγήσεις, για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά απέναντι σε αυτήν την άνευ προηγουμένου αναίτια σφαγή.


Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Η ερωτώσα Βουλευτής


Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια