Ένας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας! ...

Στο περιθώριο της ολιγοήμερης παραμονής μου στις Βρυξέλλες, έριξα μια ματιά στις επιτροπές στις οποίες θα συμμετάσχουν οι 21 ευρωβουλευτές της Ελλάδας και εντόπισα κάποια πράγματα που με εντυπωσίασαν.

Αρχικά, δεν με εντυπωσίασε καθόλου ότι ...η Εύα Καϊλή βρέθηκε στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας. Ήταν γνωστό ότι αν εκλεγούν θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις επιτροπές και τελικά τα κατάφεραν.

Αυτό που μου προκαλεί όμως τεράστια εντύπωση είναι οι επιτροπές στις οποίες κατάφεραν να ενταχθούν οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

-Ο Γεώργιος Επιτήδειος έγινε μέλος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας.
-Ο Λάμπρος Φουντούλης έγινε μέλος στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.
-Ο Ελευθέριος Συναδινός έγινε μέλος στην Αντιπροσωπεία στην ΚΕΣΣ EΕ-Μαυροβουνίου.

Με το lobbying να οργιάζει τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες, οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια εκπροσωπώντας χώρες όπως η Ρωσία των ολιγαρχών ενώ στοιχηματίζω ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση στην επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας.

Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καθόλου συνειδητοποιήσει πόση δύναμη προσέφεραν σε ανθρώπους που θα φροντίσουν κυρίως να εκπροσωπήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα με διόλου ασήμαντα οφέλη.

parapolitiki.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια