Αν δεν είσαι υπουργός, πεθαίνεις και απο...διακοπή ρεύματος

Την ώρα που η είδηση για τον άδικο θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας, από τα Χανιά της Κρήτης, που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα κάνει το γύρω του κόσμου και σοκάρει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απολαμβάνει της απόλυτης κυβερνητικής κάλυψης, αποφεύγοντας, μεταξύ άλλων, να πληρώνει ακόμα και το χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο και μια αποθήκη στα Μελίσσια τα οποία όμως ηλεκτροδοτούνται. Επίσης, την ώρα που πεθαίνει κόσμος γιατί τους κόβουν το ρεύμα και χρησιμοποιούν μαγκάλια για να ζεσταθούν, η οικογένεια του κ. Αθανασίου δεν έχει πληρώσει ούτε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ από το 2012 για το ακίνητο που διαθέτει στον Άσσο Κορινθίας. Σημειωτέον, πως αν και συμβαίνουν όλα τα παραπάνω σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλα τα ακίνητα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης το ρεύμα “ρέει” ασταμάτητα και ο κ. Σαμαράς καλύπτει απροκάλυπτα και προκλητικά πλέον τον στενό του φίλο και πρώην ανώτατο δικαστικό.   
Σας θυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει στην ιδιοκτησία του μαζί με την γυναίκα του ένα κτίριο έκτασης 632 τ.μ στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, στη δήλωση πόθεν έσχες, το ζεύγος Αθανασίου δηλώνει μόνο τα 350 τ.μ από αυτά ενώ έχει δομήσει και ένα παράνομο οίκημα. Συγκεκριμένα τώρα, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που κυκλοφορεί ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έχει καταβάλλει χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο 149,20 τ.μ και για μια αποθήκη 27,5 τ.μ που ενοικιάζονται από τον ενιαίο πλέον δήμο Πεντέλης. Το χαράτσι που αναλογεί σε αυτούς τους χώρους είναι της τάξης των 1100 ευρώ το χρόνο χωρίς να συνυπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι που πρέπει να καταβάλλονται μέσω της ΔΕΗ. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως η άτυχη 56χρονη που έχασε την ζωή της χρωστούσε στη ΔΕΗ μόλις 237 ευρώ... 
Και ενώ η 56χρονη Χανιώτισσα, Ευτυχία Ποποδάκη, που έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά την διακοπή ρεύματος στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γιος της, όφειλε στη ΔΕΗ 237 ευρώ, η αρμόδια επιχείρηση πήρε την απόφαση και της έκοψε το ρεύμα “κόβοντας” ταυτόχρονα και το νήμα της ζωής μιας τετραπληγικής γυναίκας που ανέπνεε με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης. 
Στον αντίποδα, η ΔΕΗ αποφεύγει να κόψει το ρεύμα στο σπίτι που διαθέτει ο γιος του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στον Άσσο Κορινθίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόφας Αθανασίου που εμφανίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εμφανίζεται το 2012 να πληρώνει μια προκαταβολή στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, ώστε να γίνει η σύνδεση του ρεύματος στο εν λόγω ακίνητο, ενώ έκτοτε ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς που ακολούθησαν. Μάλιστα, το οφειλόμενο ποσό της οικογένειας Αθανασίου προς την ΔΕΗ αγγίζει τα 519,33 ευρώ. Όμως, το σπίτι του γιου του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου διαθέτει, μέχρι σήμερα, ρεύμα και κανείς μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, αν και δεν έχει υπάρξει διακονισμός για το οφειλόμενο ποσό δεν έχει τολμήσει να διακόψει την ηλεκτροδότηση του.   
Ένας υπουργός δηλαδή δεν πληρώνει χαράτσι και φόρους την ώρα που τους επιβάλλει ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι κιλοβατώρες στα ρολόγια της ΔΕΗ που βρίσκονται στα οικήματα της οικογένειας του υπουργού Δικαιοσύνης, εντός και εκτός Αττικής, συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά, όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται αποφάσεις διακοπής ρεύματος σε άνεργους, ανάπηρους και οικονομικά “ασθενείς” με επιπτώσεις δυστυχώς, ακόμα και θανατηφόρες. Αναμφισβήτητα προκύπτει θέμα ηθικό αλλά κυρίως πολιτικό και ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να στέκει άλλο θεατής στα έργα του στενού του φίλου και υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια