O MANIATHΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ



Η διαχείριση και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας σήμερα όσο πότε άλλοτε γίνεται επιτακτική ανάγκη άμεσης πολιτικής απόφασης. Το Ελληνικό δημόσιο δια του αρμοδίου υπουργείου περιβάλλοντος από το 2011 σύστησε αρμόδιο φορέα με την επωνυμία Ελληνική διαχειριστική εταιρεία Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ ΑΕ η οποία θα είχε ως σκοπό την διαδικασία παραχώρησης και εκμετάλλευσης  των υδρογονανθράκων της χώρας. Από το 2011 ο Ελληνικός λαός αναμένει από τον αρμόδιο υπουργό την πολιτική απόφαση στελέχωσης του εν λόγω δημοσίου φορέα και ο οποίος θα προχωρούσε στην άμεση παραχώρηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο Κύριος μανιάτης προ ολίγων ημερών παρουσίασε σε στελέχη πετρελαϊκών εταιριών στο Λονδίνο τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνανε στο Ιόνιο και στο Κρητικό Πέλαγος χωρίς ακόμη η κυβέρνηση να έχει ανακηρύξει την ΑΟΖ.
Σύμφωνα όμως με νέα απόφαση του αρμοδίου υπουργείου και υπογράφων τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κυρίου Μαθιουδάκη Κωνσταντίνου με ημερομηνία 24/6/2014 και ΑΔΑ : 7ΕΖΡ0-ΚΕΣ  προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός με κλειστή διαδικασία και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά και ύψος δαπάνης 950.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία συμβούλων η οποία θα αναλάβει την διαδικασία παραχώρησης εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας.
.Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει ακόμη μια φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον τρόπο λειτουργίας έναντι του εθνικού πλούτου της χώρας. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ο οποίος δημοσιεύθηκε δείχνει πως ακόμη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος. Καλούμε την κυβέρνηση στην άμεση ακύρωση του εν λόγω διαγωνισμού και στην στελέχωση του δημοσίου φορέα. Δεν μπορεί και δεν νοείται ο Εθνικός πλούτος της χώρας να παραχωρείτε σε ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς τον Έλεγχο του κράτους.
 
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια