Πολύ καλός ΠΑΟΚ κέρδισε στο Λονδινο την ΚΠΡ με 0-1(vd)

Αρεσαν Αθανασιάδης, Μακ, κινητικός ο Περέιρα. Τραυματισμός για τον Κωνσταντινίδη
Φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο... Ο ΠΑΟΚ εν όψει των αγώνων με την Ζίμπρου ήταν αρκετά καλός στο εκτός έδρας φιλικό με την ΚΠΡ και κέρδισε με 0-1 με αυτογκόλ του Χιλ. Είχε ικανοποιητική εικόνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που δημιούργησε αρκετές φάσεις. Καλός ήταν ο Μακ, συνεργάστηκε ωραία με τον Αθανασιάδη που είχε έναν... ελεύθερο ρόλο ενώ ανεβάζει στροφές ο Περέιρα. Το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Κωνσταντινίδη που σε ανύποπτη φάση στο β΄ μέρος, υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου.
Καλά απλωμένος στον αγωνιστικό χώρο
Με ένα σχήμα που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο 45λεπτο. Ο Αναστασιάδης προτίμησε ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από το τέρμα, στην άμυνα από δεξιά ήταν οι Κιτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, ενώ κεντρικοί μέσοι ήταν ο Μαντούρο με τον Κάτσε. Μπροστά τους κινήθηκε ο Γκολάσα, δεξιά ήταν ο Μακ, αριστερά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Με εξαίρεση μία φάση που προήλθε από λάθος υπολογισμό του Βίτορ στο 5', όταν ο Ματς σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαλίτερα από την ΚΠΡ. Με οργανωτή τον Μαντούρο, μάλιστα και αρκετά κεφάτο τον Μακ, δημιούργησε ορισμένες φάσεις. Στο 11΄ ο Γκολάσα σούταρε υπό καλές προυποθέσεις, η μπάλα, όμως, βρήκε στα σώματα των αμυντικών της αγγλικής ομάδας.
Στο 31΄ ο Μακ σημάδεψε με σέντρα ακριβείας τον Κλάους, όμως, ο Κόκερ τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Μαντούρο με κάθετη πάσα προσπάθησε να βγάλει τετ-α-τετ με τον Γκριν τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ευκαιρία το δεύτερο μέρος. Μόλις στο 46΄ ο Μακ κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κλάους που με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό έστειλέ τη μπάλα προς την εστια της ΚΠΡ για να μπλοκάρει ο Γκριν. Από τη συνεργασία των δύο παικτών του ΠΑΟΚ ήρθε και η μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο 49'. Ο Μακ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί ο Γκριν απέκρουσε για να στείλει σε κενή εστία τη μπαλα στο δεξί δοκάρι ο Κλάους. Στο 62΄ κι αφού είχε προηγηθελί ένα διάστημα που ο ρυθμός έπεσε με τις συνεχείς αλλαγές και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Κλάους επιχείρησε σέντρα-σουτ, ο Σαλπιγγίδης πήγε να μπει στη φάση και ο Ονουόχα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 64΄ από λάθος του Γκολάσα στη μεσαία γραμμή, η ΚΠΡ βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, ο Όστιν πάσαρε δεξιά στο Ζαμόρα, ο τελευταίος προσπάθησε να τη γυρίσει συρτά και ο Κατσικάς παρενέβη σωτήρια. 
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 67΄ έφτασε στο γκολ. Ο Κλάους "έσπασε" ωραία στον Περέιρα που κινήθηκε απο αριστερά στην πλάτη της άμυνας της ΚΠΡ, σέντραρε συρτά προς τον Μακ και ο Χιλ στην προσπάθεά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα τηυς ομάδας του. Μετά τις συνεχόμενες αλλαγές ο ρυθμός επεσε λίγο και πάλι, αλλά στο 72΄ η ΚΠΡ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Χένρι σούταρε έξω από την περιοχή και ο Γιακουμής έδιωξε εντυπωσιακά.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ
ΚΠΡ: Γκριν, Σίμπσον (67΄ Φίλιπς Μάτι), Κόκερ, Φέρντιναντ (57΄ Χιλ), Μπάρτον, Οστιν, Ράιτ Φίλιπς, Ματς, Φόρλιν (67΄ Χένρι), Νταν (57΄ Ονουόχα), Χόιλετ (57΄ Ζαμόρα)
ΠΑΟΚ: Γλύκος (71΄ Γιακουμής), Κίτσιου (46΄ Κωνσταντινίδης, 58΄ λ.τ. Τζιόλης), Ρατς (66΄ Σπυρόπουλος), Βίτορ (46΄ Σκόνδρας), Τζαβέλλας (46΄ Κατσικάς), Κάτσε, Μαντούρο (70΄ Τζανδάρης), Γκολάσα (66΄ Σαββίδης), Σαλπιγγίδης (66΄ Περέιρα), Μακ (70΄ Ποζατζίδης), Αθανασιάδης (71΄ Κουλούρης)
Γκολ: 67΄ Χιλ (αυτογκόλ)
Κάρτες: 61΄ Μακ, 65΄ Μπάρτον

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια