Επιλέξετε χρώματα για το σπίτι σας με 3+1 απλά tips

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι όταν κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι είναι όταν καλείστε να επιλέξετε τα χρώματα. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και μία διαφορετική ατμόσφαιρα, η οποία πρέπει να αποτυπώνεται στις αποχρώσεις της διακόσμησης αλλά και των τοίχων.
Αν όμως δυσκολεύεστε τόσο πολύ να επιλέξετε χρώματα για ένα δωμάτιο του σπιτιού, πώς θα καταφέρετε να δημιουργήσετε τους κατάλληλους συνδυασμούς για όλο σας το σπίτι; Πριν πελαγώσετε, ακολουθήστε 3+1 απλά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές στα χρώματα των χώρων σας.
Σημειώστε ποια δωμάτια είναι ορατά το ένα από το άλλο
Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας και σημειώστε τους χώρους που μπορείτε να δείτε μέσα από κάθε δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε μια κάτοψη ίσως για ακόμα πιο ακριβές σχέδιο. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε ταιριαστά χρώματα για τα δωμάτια που επικοινωνούν, ώστε να μην έχει το σπίτι «παραφωνίες».
Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα χρώμα για το μεγαλύτερο και πιο κεντρικό δωμάτιο
Αυτό πιθανότατα θα είναι το σαλόνι σας ή η κουζίνα, και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αρχίσετε να επιλέγετε την παλέτα για ολόκληρο το σπίτι σας. Αν για παράδειγμα επιλέξετε μία απαλή ουδέτερη απόχρωση για το κύριο δωμάτιο η επιλογή των υπόλοιπων χρωμάτων γίνεται αυτόματα ευκολότερη.
Χτίστε την παλέτα σας με χρώματα της ίδιας απόχρωσης
Μόλις έχετε επιλέξει τα χρώματα για το πρώτο δωμάτιό ένας απλός τρόπος για να προχωρήσετε είναι να επιλέξετε χρώματα της ίδιας απόχρωσης για γειτονικά δωμάτια ή τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση από ένα κοντινό χρώμα, να διαλέξτε το αμέσως επόμενο χρώμα στην παλέτα, ή ακόμα και να ανακατέψετε το ίδιο χρώμα με λευκό για μία πιο παλ απόχρωση. Η ομορφιά αυτής της μεθόδου είναι ότι, ενώ θα δώσει ενδιαφέρον στο σπίτι σας και βάθος, θα είστε επίσης σίγουροι ότι τα χρώματα θα ταιριάζουν καλά μαζί.
Κρατήστε ουδέτερους τους συνδετικούς χώρους
Αν το χωλ σας ενώνει την κουζίνα με το σαλόνι, για παράδειγμα, τότε καλό είναι να κρατήσετε απαλές λευκές, μπεζ ή ζαχαρί αποχρώσεις, προκειμένου να μην χτυπάει άσχημα ούτε με το ένα δωμάτιο ούτε με το άλλο. Αν από την άλλη έχετε επιλέξει ουδέτερα χρώματα για τα δωμάτια, τότε οι συνδετικοί χώροι είναι τέλειοι για πειραματισμούς.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα των χρωμάτων, ώστε να έχουν διάρκεια και ζωντάνια για ακόμα περισσότερα χρόνια!