Υποδοχή Παραολυμπιονικών Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη

Χθες Τετάρτη 21/09/2016 στις 18:00 μ.μ., ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης τους δύο Παραολυμπιονίκες συντοπίτες μας, τον χρυσό Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και τον πέμπτο Δημήτρη Καρυπίδη. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, με πλήθος κόσμου να ξεσπά σε πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις λατρείας στη θέα των άξιων τέκνων του τόπου μας, που συμπαρέσυραν μαζί τους στην κορυφή του κόσμου έναν ολόκληρο λαό, που όσο και οι ίδιοι είχε ανάγκη αυτή την ψυχική ανάταση.

Τα παιδιά αυτά, με περίσσευμα ήθους, ψυχικού και σωματικού σθένους, με επιμονή, μεθοδικότητα και εμπιστοσύνη στη σκληρή δουλειά, με υπέρβαση του εαυτού τους, με ατομικές στερήσεις αλλά και αισιοδοξία, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση, φάρος φωτεινός για όλα τα ελληνόπουλα και έδειξαν σε όλους τον τρόπο με τον οποίο αυτά που φαντάζουν αδύνατα γίνονται δυνατά και τα όνειρα πραγματικότητα. Αρχές και αξίες που αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Σήμερα όσο ποτέ πριν, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης παιδιών σαν το Δημοσθένη και το Δημήτρη, για να μας τις θυμίζουν και να εμπνέουν έναν ολόκληρο λαό που πασχίζει να ανασυνταχθεί από τα συντρίμμια του.

Θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές τους, Τάσο Καλλιτσάρη και Γιώργο Τυλιγαδά, καθώς και στις οικογένειες των αθλητών, που παράλληλα με τα παιδιά τους έδιναν τον δικό τους ξεχωριστό καθημερινό αγώνα, η συμβολή των οποίων στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος ήταν ανεκτίμητη.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, διαθέτοντας πλέον ένα κολυμβητήριο «στολίδι» - όμοιο με το ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο στο οποίο οι κολυμβητές μας πραγματοποίησαν τις μεγάλες επιτυχίες τους -  και αυτή η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια τόσο αυτών όσο και των υπολοίπων παιδιών που κολυμπάνε στις πισίνες του, χτίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες που έρχονται.