Καρδιολογικές εξετάσεις των αθλητών της ακαδημίας του ΠΑΟΚ του Α.Ο Ποντιακού

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 20160 σχόλια


Τα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο  ΠΑΟΚ Academy  πραγματοποίησαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Παλαγία  , σε όλους τους νεαρούς αθλητές μας τις καθιερωμένες ετήσιες  Καρδιολογικές εξετάσεις και Σωματομετρικές μετρήσεις  σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για την ιατρική αξιολόγηση και  τον προληπτικό έλεγχο των  νεαρών αθλητών .
     Συγκεκριμένα έγιναν :  α.  μέτρηση αρτηριακής πίεσης , β. έλεγχος  σφυγμού, γ. ηλεκτροκαρδιογράφημα, δ. ατομικό ιατρικό ιστορικό.  Τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις από τον παιδίατρο φυλάσσονται στον ατομικό φάκελο κάθε αθλητή. Με τον τρόπο αυτό έχουμε την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την διατήρηση και βελτίωση της υγείας κάθε αθλητή. Όλες οι παραπάνω εξετάσεις ήταν δωρεάν και έγιναν από τον ειδικό επιστημονικό συνεργάτη των  Τμημάτων  Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο  ΠΑΟΚ Academy  , καρδιολόγο Φλώρο Δημήτριο .Ταυτόχρονα έγιναν από την προπονητική ομάδα του Συλλόγου Σωματομετρικές μετρήσεις  (ύψος , βάρος, Δείκτης Μάζας Σώματος και Περιφέρεια Μέσης) προκειμένου να ελέγχεται η σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών(η δεύτερη μέτρηση θα γίνει τον Μάιο 2017). Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στα πλαίσια του μακροχρόνιου επιστημονικού εκπαιδευτικού-προπονητικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο  ΠΑΟΚ Academy  .  


Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και φυσικά να υποσχεθεί πώς κύριο μέλημα του θα είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών και η συνεχιζόμενη  επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής και προπονητικής διαδικασίας.

  Στα πλαίσια αυτής  της δράσης  του Συλλόγου οι νεαροί αθλητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη που δόθηκαν στο Πολυκοινωνικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger