Γ. Θεοφύλακτος: Βγαίνουν οι δικογραφίες από τα συρτάρια - τεράστιοι λογαριασμοί των εκπροσώπων της διαπλοκής

Η εξεταστική επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ λειτούργησε πιθανώς και ως αφορμή για την ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης σε σχετικές υποθέσεις, είπε με αφορμή και την δίωξη Σπυρόπουλου για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Θεοφύλακτος Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.
Σχολιάζοντας τα όσα κατέθεσε χτες στην Επιτροπή ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Εθνικής Τράπεζας, για τα 295 εκατ. ευρώ «φέσι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην πρώην Αγροτική, ο κ.Θεοφύλακτος σημείωσε ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις στις επικουρικές για ένα ή δύο χρόνια, «λείπουν από την κοινωνία αυτά τα χρήματα.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι αυτού του «καθεστώτος» της διαπλοκής έχουν τεράστιους προσωπικούς λογαριασμούς, αυτό είναι το παράλογο που ολοκληρώνει την τραγική εικόνα ... τα κόμματα πτώχευσαν, οι τράπεζες πτώχευσαν και μάλιστα τρεις φορές, τα περισσότερα ΜΜΕ πτώχευσαν, αλλά οι εκπρόσωποί τους ως άτομα έχουν τεράστιες καταθέσεις και «ο λογαριασμός είναι σε εμάς και τα παιδιά μας», σημείωσε. Αυτή την εξουσία που επιδεικνύουν, θεωρούν ότι την έχουν εξαιτίας αυτών των λογαριασμών, την ώρα που οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις τους έχουν καταστραφεί.

Ο κ.Θεοφύλακτος σημείωσε επίσης ότι η διερεύνηση αυτής της περιόδου για το τραπζικό σύστημα οδήγησε τελικά σε συνολική βελτίωση το τραπεζικό σύστημα και ανέφερε ότι στελέχη τραπεζών, ειδικά μετά τη σύσταση της εξεταστικής σχολιάζουν ότι «τα πράγματα έχουν μπει σε μία σειρά, με την τραπεζική λογική».


Η νέα δικαστική εξέλιξη, με την δίωξη του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για κακουργηματική απάτη και απιστία για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα αφενός 15 εκατ. ευρώ στα ταμεία χωρίς παραστατικά και αφετέρου την χρησιμοποίηση ως εγγύηση για δάνεια της κρατικής επιχορήγησης σε τέσσερις τράπεζες, ήταν μία ακόμη απόδειξη της ενεργοποίησης της Δικαιοσύνης. 
http://www.stokokkino.gr