Σουρεαλισμός...Οι διάλογοι Αδωνι – Μπαλτά στη Βουλή...

Ο ένας γνωρίζει μόνον τη γλώσσα του ακροδεξιού χουλιγκανισμού. Ο άλλος επιμένει στη νηφάλια, ακαδημαϊκή προσέγγιση της πολιτικής. Κι όταν οι...
δρόμοι του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωγιάδη και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά συναντήθηκαν (αναγκαστικά) στη Βουλή το αποτέλεσμα ήταν ένας διάλογος απόλυτου πολιτικού σουρεαλισμού.

Πρόκειται για την μεταξύ τους αντιπαράθεση στην εν εξελίξει συνεδριαση της Ολομέλειας για την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού – μια αντιπαράθεση, που έφερε απέναντι δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

Οταν ο Αδωνις ούρλιαζε «ξεφτιλιστήκατε», ο Αριστείδης Μπαλτάς επέλεξε να απαντήσει με Φρόιντ. Κι όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ωρυόταν πως «τα Πανεπιστήμια είναι γεμάτα μπαλτάδες», ο υπουργός Πολιτισμού αντέτεινε στωϊκά πως «το καλό με τις ομιλίες Γεωργιάδη είναι πως αποκαλύπτονται πράγματα».

Μάλιστας ο ίδιος ο Γεωργιάδης χαρακτήρισε την ομιλία του την «καλύτερή» του στα 9 χρόνια θητείας του...

Ιδού τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του διαλόγου:

Γεωργιάδης: «Πρέπει να καταλάβετε ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έφερε την Ελλάδα πίσω... Ξεφτιλιστήκατε, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτά που λέγατε, θα σας στείλουμε στο πυρ το εξώτερον!»

Μπαλτάς: «Ένα φάντασμα πλανιέται στη Ν.Δ., το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς. Ο Φρόιντ μίλησε για τον μηχανισμό της απάρνησης. Κάτι που δεν αντέχω το αρνούμαι πολλές φορές: δεν θα με ηγεμονεύσει η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς».

Γεωργιάδης: «Έρχεται η "πρώτη φορά Αριστερά" και δίνει τα αεροδρόμια. Όταν τα έδινε ο Σαμαράς ήταν προδότης. Τώρα είναι αναπτυξιακό έργο. Όταν έδωσε ο Καραμανλής την COSCO, κλείνατε τους δρόμους.... Καλώ όποιον ενδιαφερόμενο να πάρει τα πρακτικά της Βουλής και να πάει να τα δείξει στους μαλλιάδες στα πανεπιστήμια, να τους δείξει τι κάνει η "πρώτη φορά Αριστερά". Τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα μπαλτάδες. Θα πάρω τα πρακτικά και θα τα δείξω στους φοιτητές, να δουν ότι άλλα λέει ο Μπαλτάς ως καθηγητής και άλλα κάνει ως υπουργός...»

Μπαλτάς: «Η πολιτική έχει σύνθετα χαρακτηριστικά. Δεν ανάγεται μόνο στο ποιος είναι ψεύτης, ποιος κάνει κολοτούμπες. Δεν είναι αυτό πολιτική. Πολιτική είναι να καταλαβαίνεις τι λέει ο αντίπαλος και πώς συμβαίνει κάτι και αλλάζει... Το καλό με τις ομιλίες τύπου Γεωργιάδη είναι ότι αποκαλύπτονται πράγματα»...
http://nonews-news.blogspot.gr/2016/09/blog-post_5222.html#more