Εκδήλωση για την ενημέρωση και δικτύωση, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, Κομοτηνή, / ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜΘ

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 20160 σχόλια

Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες που δραστηριοποιείστε στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας,

Το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ, διοργανώνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016,στην Κομοτηνή, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου(κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, 1ος Όροφος) εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και δικτύωση των ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, και αφετέρου η παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο θεματικά πάνελ, υπό την μορφή συνεντεύξεων και τοποθετήσεων προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συζήτηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των καλεσμένων και του κοινού.

Το πρώτο θεματικό πάνελ αφορά στις «Εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Για πρώτη φορά στην περιφέρεια μας θα παρευρεθεί ο κ. Μπάρκας Ιωάννης,  ειδικός σύμβουλος στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο οποίος θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, τις εθνικές προτεραιότητες και στρατηγικές. Επίσης, εκπρόσωπος από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ θα μιλήσει για το ρόλο του ΠΕΠ στην ενίσχυση και στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το δεύτερο θεματικό πάνελ αφορά στην παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΣΕΠ  καθώς και το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι η πρώτη ηθική τράπεζα στην Ελλάδα, η οποία υπέγραψε την πρώτη συμφωνία εγγυήσεων με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με στόχο την υποστήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένου των Κοιν.Σ.Επ.) στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία EaSI.  Επίσης, θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από αναγνωρισμένα δίκτυα στην Ελλάδα οι οποίοι θα μιλήσουν για τα οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας.

Τέλος, παράλληλα με την εκδήλωση θα λειτουργήσει και χώρος εκθετηρίου για τις ΚΟΙΝΣΕΠ της περιφέρειάς μας για προώθηση των προϊόντων / υπηρεσιών, προβολή και γνωριμία. Όσες ΚΟΙΝΣΕΠ επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εκθετήριο παρακαλούμε να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να μας την αποστείλουν ηλεκτρονικά στοdiktyokoinsepamth@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου προκειμένου να φροντίσουμε για το χώρο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η ενημέρωση μας αφορά όλους. Η συνάντηση είναι μ ια ευκαιρία να ακούσουμε αλλά και να μεταφέρουμε απόψεις. Πάνω από όλα όμως είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε και δικτυωθούμε περιφερειακά.

Εκ του ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜΘ
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger