«ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ. Η ΣΜΥΡΝΗ ΕΖΗΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 20160 σχόλια

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΥΘΡΩΝ  

«Αυτές τις δύο μέρες ζήσαμε στη Σμύρνη ιστορικές και ιερές στιγμές, με την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη μετά από 94 χρόνια και τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Ερυθρών. Η προσέλευση των πιστών από πολλά μέρη της Ελλάδας, δείχνει και στη πράξη το αδιαίρετο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που κάνει κανείς δεν δικαιούται να διαταράξει. Παρόντα σωματεία και Ενώσεις Μικρασιατών, Ποντίων, Κωνσταντινουπολιτών, κατοίκων από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου κλπ.

Η Σμύρνη είναι ένα από τα σύμβολα του ξεριζωμού των Ελλήνων που καθιστά το έργο των κκ Βαρθολομαίου και Κυρίλλου ακόμα πιο σημαντικό καθώς, όπως είπε σήμερα και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλούνται να φέρουν πάλι εδώ το Φως και τη Ζωή. Τους εύχομαι και στους δύο καλή διακονία στα νέα τους καθήκοντα».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της διήμερης επίσκεψής του στη Σμύρνη, για να παραστεί στην ενθρόνιση του  νέου, μετά 94 χρόνια, Μητροπολίτη Σμύρνης κκ Βαρθολομαίου και τη χειροτονία του Επισκόπου Ερυθρών κ Κυρίλλου.

Σημειώνεται ότι στη διπλή θρησκευτική γιορτή, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον πρόεδρό Πάνο Καμμένο εκπροσώπησε ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger