O Κάδος ....αποκάλυψε το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

Ο κάδος στην Αλεξανδρούπολη οδήγησε την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης στην διαλεύκανση ενός κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων.
Όλα ξεκίνησαν όταν ρακοσυλλέκτης εντόπισε σε κάδο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Βισβίζης και Μαζαράκη μία μαύρη σακούλα με φάρμακα.
Ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από το περιεχόμενο της  και απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές.
Μετά από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως τα φάρμακα είχαν συνταγογραφηθεί και έλλειπαν τα αυτοκόλλητα τους, αλλά παρέμεινε ο αριθμός τους.
Ο έλεγχος διαπίστωσε πως οι συνταγές είχαν γίνει από γιατρό στην Ξάνθη σε άτομα που δεν γνώριζαν αυτό το γεγονός !!! και είχαν γίνει πράξη οι συνταγές σε φαρμακείο της Αλεξανδρούπολης.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή φαρμακευτικού αντιπροσώπου, αλλά και η συγγένεια του με αυτούς που υποτίθεται πως έγιναν οι συνταγές, από την γιατρό της Ξάνθης.
Ακολούθησαν έρευνες και στο φαρμακείο αλλά και στο ιατρείο της γιατρού και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, αφού μόνο από αυτό το γεγονός τα ασφαλιστικά ταμεία θα υποβαλλόταν σε δαπάνη 9 χιλιάδων ευρώ.
Για το θέμα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου:
«Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο της περιοχής μας εμπλέκεται σε δίκτυο παράνομων συνταγογραφήσεων, οι οποίες επιβάρυναν τον ΕΟΠΥΥ με μεγάλα ποσά. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».